Soli pa solim: Brīnumgardais deserts 'panna cotta'
Foto: Shutterstock

Itāļu virtuvei varam teikt paldies par daudziem ēdieniem – tiramisu, spageti, lazanju un citiem. Taču to vidū izceļas vienkāršais saldais ēdiens, kas gardi pārsteidz ar savu tekstūru – "panna cotta". Arī šī deserta pagatavošanā ir savi knifi, ko der ielāgot, lai rezultāts izdotos lielisks.

No itāļu valodas "panna cotta" tulkojams kā "gatavots krēms". Tiek lēsts, ka vienkāršajai krējuma želejai līdzīgi deserti dažādu pasaules virtuvēs atrodami jau vairākus gadsimtus, pati "panna cotta" recepte itāļu virtuvē sastopama vien kopš 20. gadsimta sākuma, bet itāļu pavārgrāmatās neparādās līdz pat 20. gadsimta 60. gadiem, norāda Kamilla Solsburija savā grāmatā "Panna Cotta: Italy's Elegant Custard Made Easy". 2000. gadu sākumā "panna cotta" tika atzīta par Pjemontas reģiona Itālijā vienu no tradicionālajiem ēdieniem.

Ar ko saldais ēdiens izpelnījies savu popularitāti? Visticamāk, ka vienkāršību, jo tas gatavots, uzsildot saldo krējumu, pienu un cukuru, un masai pēc tam pievienots uzbriedināts un izkausēts želatīns, kas ir arī tā stingrības galvenais noslēpums. Samērā līdzīgs šim desertam ir arī no franču virtuves nākušais krēms brulē, tikai tā pagatavošana ir krietni vien sarežģītāka, jo tam pievienoti olu dzeltenumi, bet želatīna sastāvā nav.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka