Soli pa solim: Īstena biešu aukstā zupa
Foto: Shutterstock

Aukstā zupa ir vasaras sezonas absolūta klasika. Līdz ar zupas cienītājiem, bieži vien raisās arī diskusijas, kam tad īsti ir jābūt tādā īstenā aukstajā zupā. Vieni saka, ka bietēm, citi, ka gurķiem, vēl daži apgalvo, ka īstu auksto zupu gatavo tikai no ūdens, bet tajā pašā laikā ir tādi, kas kvēli aizstāv viedokli, ka aukstā zupa jāgatavo tikai un vienīgi no kefīra.

Skaidrs ir viens – latviešu garšas kārpiņām krietni vien tuvāks ir biešu aukstās zupas variants, ko var pagatavot vien dažu minūšu laikā. Un, izrādās, šī aukstā zupa nav cēlusies vis no Krievijas, bet gan mūsu kaimiņvalsts Lietuvas.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka