Soli pa solim: kā mājās pagatavot kebabu, ko apskaustu pat pakistānieši
Foto: Shutterstock

Mūsdienās kebabnīcas ir teju uz katra stūra, pievilinot pircējus ar kārdinoši zemām cenām, tomēr ir vērts aizdomāties, kas tad lētajiem kebabiem ir "vēderā". Labāk iemācies tos pagatavot mājās, lai varētu baudīt šo gardo ēdienu bez sirdsapziņas pārmetumiem. Iespējams, tieši pašgatavots kebabs ir īstais veids, kā pārsteigt savu vīrieti Valentīna dienā, jo, kā zināms – mīlestība taču iet caur vēderu.

Kebabs ir iekārtojies uz palikšanu daudzu valstu virtuvēs. Šim ēdienam, kā jau visiem mīļiem bērniem, ir daudz vārdu: šaurma, šaverma, šavarma, šuarma. Citviet, piemēram, Vācijā, to mēdz dēvēt arī par donera kebabu (Döner kebab). Tas ir izteikts Tuvo Austrumu ēdiens – pita vai pildīts lavašs ar sasmalcinātu ceptu gaļu (jēra, vistas, retāk – teļa vai tītara), ar garšvielām, mērcēm un svaigiem dārzeņu salātiem.

Iesākumā tev jāizvēlas maize, kurā tīsi kebaba pildījuma sastāvdaļas: gaļu, salātus un mērci.

Vari izmantot jau gatavu, veikalā nopērkamu lavašu, pitas maizi vai tortilju plācenīšus, bet, ja vēlies kebabu pagatavot no nulles un baudīt tikko no pannas noņemtā, siltā plācenī ievīstītu pildījumu, tad seko šai ātrajai receptei. Pirms tīšanas maizi uzsildi uz grila pannas, cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī, jo silts kebabs būs daudz gardāks.

Lasot tālāk, uzzināsi, kā mājas apstākļos bez vertikālā kebabu gāzes grila pagatavot gaļas pildījumu ar autentisku garšu, kādi dārzeņi izmantojami salātiem un, protams, kā pagatavot īpaši gardu kebaba mērci.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka