Soli pa solim: Kā pagatavot īsteni kreptīgu soļanku
Foto: Shutterstock

Soļanka ir viena no krievu nacionālās virtuves klasiskajām zupām, kas nav reta parādība arī mūsu virtuvēs. Tā savulaik radusies ar mērķi pagatavot gardu maltīti tā, lai neko nevajadzētu mest prom. Pastāv uzskats, ka īstenai soļankai ir jābūt pagatavotai no vismaz četru vai pat piecu veidu gaļas produktus (ja ne pat vairāk). Kā tad īsti pagatavot ideāli sātīgu, saldi skābenu soļanku?

Nav zināms, kas un kad tieši ir pirmais radījis šīs gardās zupas recepti, tomēr tā ir godam iekarojusi savu vietu daudzu ēdāju sirdīs ne tikai Krievijā un Ukrainā, bet arī daudzās bijušās Padomju Savienības valstīs. Tiek lēsts, ka soļankas pirmsākumi meklējami vienlaikus ar boršču, 16. gadsimtā. Tomēr kulinārijas pētnieki norāda, ka tās vārds recepšu grāmatās publicēts vien 19. gadsimtā. Pastāv arī variants, ka soļanku radījušas Pēterburgas traktieru ķēkšas, lai izdabātu taupīgajiem īpašniekiem, liekot lietā neapēstos produktus.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka