Soli pa solim: kā pagatavot leģendāros Kēnigsbergas klopšus ar zīdaini krēmīgu mērci
Foto: Shutterstock

Kēnigsbergas klopši – sulīgas gaļas bumbiņas, pasniegtas ar gardu, krēmīgu mērci, ir ēdiens, kas var lepoties ar vairāk nekā gadsimtu senu vēsturi, jo klopšu recepte jau 1885. gadā tika publicēta Kēnigsbergas meiteņu ģimnāzijas mājturības grāmatā. Tolaik tagadējās Kaļiņingradas ielās vēl skanēja vācu valoda un pilsētas galvenajā laukumā bija uzstādīts piemineklis ķeizaram Frīdriham Vilhelmam III.

Kēnigsbergas klopši (Königsberger Klopse) ir viens no populārākajiem vācu virtuves ēdieniem, kas joprojām ir atrodams daudzu Vācijas kafejnīcu un pat restorānu ēdienkartēs. Par klopšu popularitāti liecina arī tas, ka tie konservētā vai pusfabrikātu veidā ir nopērkami daudzos Vācijas veikalos.

Kaut mūsdienās pilsētas nosaukums ir cits, un arī tās vaibsti laika griežos stipri vien mainījušies, tomēr Kēnigsbergas klopšu recepte ir un paliek nemainīgi garda vēstures liecība, tādēļ šodien skaidrosim, kā pagatavot šo leģendāro ēdienu.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka