Soli pa solim: kā pagatavot nepieklājīgi gardos čurros cepumus ar šokolādes mērci
Foto: Shutterstock

Spāņu iecienīto našķi – fritētos čurros stienīšus – gatavo no saldas plaucētās mīklas, ko apvāra sakarsētā eļļā vai cep cepeškrāsnī. Šos maigos un mutē kūstošos mīklas izstrādājumus parasti veido pakava, cilpas vai taisnas nūjiņas formā. Spānijā čurros cepumi ir nopērkami teju uz katra soļa, un tos ir iecienījuši kā bērni, tā pieaugušie. Atliek tikai noskaidrot, kā pašiem savās mājās pagatavot šo gardumu – jo, kā runā spāņu konditori, tas ir pavisam viegli. Pārbaudīsim?

Tā kā čurros pagatavot ir ārkārtīgi vienkārši, nav pārsteigums, ka tie ir izplatīts kārums arī Latīņamerikas valstīs, Karību salās, Portugālē, Francijā un ASV dienvidos.

Čurros cepumiņu mīklainā vēsture

Vēsturnieki apgalvo, ka čurros līdzīgs deserts ir bijis pazīstams jau senajā Ēģiptē un Ķīnā, skaidro portāls "Edimdoma". Tāpat pastāv arī versija, ka Eiropas iedzīvotājus ar šo recepti ir iepazīstinājuši ebreju tautas pārstāvji, jo viņu virtuvei ir raksturīgi taukvielās vārīti mīklas izstrādājumi. Tomēr tie ir un paliek tikai minējumi, jo agrāk taukos vārīti mīklas kārumi bija nabagu ēdiens daudzās pasaules malās, jo nav taču nekā vienkāršāka, kā iejaukt mīklu no ūdens, miltiem, un tad ātri apbrūnināt verdošos taukos.

Skaidrs ir viens – tieši Spānijā ir radusies ģeniālā ideja čurros ēst ar baltās vai tumšās šokolādes mērci. Daudzi saldummīļi pie šī deserta pasūta arī glāzi ūdens, ar ko remdēt salduma izraisītās slāpes. Lasi tālāk un uzzini, kā tad pagatavot šo spāņu iecienīto našķi.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka