Foto: Shutterstock

Bet, ja sīpolus gribas pievienot svaigajiem lapu salātiem, kuros ir arī tomāti, gurķi un citi gardie dārzeņi (piemēram, grieķu salātos), ir viens triks, kā spēcīgā sīpolu garša un smarža nenomāks visu citu. Viss, kas jādara – sīpola šķēlītes pirms pievienošanas maltītei kārtīgi jāizmērcē vēsā vai pat ledainā ūdenī. To dara vismaz desmit minūtes. Bet, lai piešķirtu sīpoliem pavisam svaigu, īpašu un pat nedaudz pikantu garšu, sīpolus var izmērcēt arī svaigi spiestā citronu vai laimu sulā.

Kāpēc sīpolu izmērcēšana strādā? Kulinārijas zinātnieks Ēriks Bloks, kurš par ķiplokiem un sīpoliem ir sarakstījis grāmatu, balstoties uz saviem pētījumiem, apgalvo, ka sērs, kas atbild par sīpolos esošo sīvumu, izmērcējot ūdenī, izšķīst, tādējādi sīpoli zaudē savu raksturīgāko iezīmi. Bloks arī iesaka, ka, lai cīnītos pret slikto elpu, kuru pēc ķiploku un sīpolu baudīšanas tik viegli neaizkliedēt ar košļājamo gumiju, var ēst svaigus kivi, baklažānus, sēnes un pētersīļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!