Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pat laika trūkums un attapšanās vien pēdējā brīdī nav šķērslis pagatavot saldu Māmiņdienas pārsteigumu! Mēs izvēlējāmies četras elementāras receptes, kas būs pa spēkam pat tiem, kas virtuvē saimnieko ļoti reti. Labā ziņa ir tāda, ka, lai tiktu pie gardas tortes, tās gatavošanai tev nebūs jāvelta puse dienas, bet vien 5-30 minūtes laika, ja pa rokai ir receptē minētās sastāvdaļas.

Prasmīgam pavāram kūkas gatavošana noteikti nav nekas pārsteidzošs un neizdarāms, savukārt censonim bez pieredzes, kurš līdz šim nav pat mēģinājis cept kūku, var maldīgi šķist, ka tas ir nepārvarams pārbaudījums. Lai tomēr iedrošinātu tevi iemēģināt roku kūku cepšanā, iesakām uzmest aci šim rakstam, kur soli pa solim sekojām, kā ar siera kūkas cepšanu veiksies totālam iesācējam pavārmākslā. Pačukstēsim priekšā, ka viss beidzās laimīgi, tātad – vajag tikai darīt!

Ierosmei piedāvājam četras pavisam elementāras receptes, kuru realizēšanai būs nepieciešamas 5-30 minūtes laika un minimums sastāvdaļu. Tiesa gan, jāņem vērā, ka dažas kūkas pēc pagatavošanas būs "jāpastindzina" ledusskapī, lai pildījums iegūtu vēlamo konsistenci.

Kā pagatavot torti 5 minūtēs no brokastu pārslām

Foto: Kadrs no video

Ja tev ir pāris minūtes laika, ko veltīt tortes gatavošanai, un četras receptē minētās sastāvdaļas, tad vari ķerties pie darba, kas ir tik vienkāršs, ka būs pa spēkam pat pirmklasniekam.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 250 ml iebiezinātā piena;
  • 180 g sviesta;
  • 120 g nesalītu, grauzdētu zemesriekstu;
  • 250 brokastu pārslu šokolādes bumbiņu formā.

::recepte::

Sagatavo cepamo formu, ieklāj tajā cepamo papīru.

Bļodā liek mīkstu sviestu un sāk putot. Kad sviests kļuvis gaisīgs, pakāpeniski pievieno tam iebiezināto pienu un turpina putot, līdz iegūts pabiezs viendabīgas konsistences krēms.

Iemaisa krēmā zemesriekstus, tad ber bļodā šokolādes bumbiņas un maisa, līdz visas sastāvdaļas viendabīgi sajaukušās.

Liek masu formā, izlīdzina un novieto ledusskapī uz 2–3 stundām.

Ja vēlas, pirms pasniegšanas var kūku pārkaisīt ar sasmalcinātām šokolādes cepumu drumstalām.

::!recepte::

Pirms ķeries pie gatavošanas, noskaties video, kurā soli pa solim var izsekot tortes tapšanai.

Lai labi garšo!

Kā pagatavot gardu biskvīta torti 20 minūtēs

Foto: Shutterstock

Lai uz ātru roku pagatavotu torti, tev būs nepieciešamas trīs biskvīta ripas (tās var nopirkt jebkurā lielveikalā), burciņa tava iecienītākā ievārījuma (labāk izvēlies skābenu ievārījumu, kas sabalansēs krēma un biskvīta saldumu) un trīs sastāvdaļas krēmam:

  • 220 g mīksta sviesta;
  • 150 g pūdercukura;
  • 220 g bezpiedevu krēmsiera.

Sviestu ieliek lielā bļodā. Iesijā tajā pūdercukuru un ar mikseri samaisa. Pievieno krēmsieru un puto 2 minūtes.

Noderīgi ieteikumi:

  • Ja pievienosi krēmam ēdamkaroti konjaka, tas iegūs patīkamu valriekstu piegaršu;
  • Ēdamkarote citronu sulas sabalansēs krēma saldumu;
  • Lai krēms iegūtu patīkamu augļu garšu, pievieno tam sablendētu banānu un iekul masā;
  • Pievienojot krēmam pāris ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu un pāris ēdamkarotes sausā piena maisījuma, krēms iegūs eksotisku garšas noti, kas līdzināsies "Bounty" batoniņiem;
  • Kafijas krēmu iegūsi, pievienojot krēmam tējkaroti šķīstošās kafijas pulvera, bet šokolādes krēmu – pievienojot kakao pulveri;
  • Krēma iekrāsošanai vari izmantot arī dažādas pārtikas krāsvielas.

Te atradīsi septiņas receptes ātri un vienkārši pagatavojamiem krēmiem ar iebiezinātā piena piedevu.

Uz katras biskvīta kārtas uzsmērē krēmu un ievārījumu. Kad kārtas sakārtotas, atlikušo krēmu izlīdzina apkārt visai tortei un izmanto dekorēšanai. Torte izskatīsies kā īstena profesionāļa radīta, ja dekoram izmantosi jebkurā veikalā nopērkamās bezē "bučiņas" vai zefīrus.

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Dekoram torti vari pārliet ar karameļu mērci. Kā to ātri un vienkārši pagatavot, uzzini te.

Noskaties video ar ātrās biskvīta tortes tapšanas procesu.

Kā pagatavot krēmīgu zefīra-citrusaugļu torti 30 minūtēs

Foto: Shutterstock
Salds un reizē skābs, krēmīga pildījuma pavadībā. Izcila kūka, kas neprasīs daudz laika gatavošanā un sajūsminās zefīru cienītājus. Liec lietā mandarīnus, apelsīnus, greipfrūtus, kivi, pomelo vai citus skābos augļus, kas ideāli kontrastēs ar saldumu.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 400 g krējuma zefīra;
  • 4 apelsīni;
  • 4 mandarīni;
  • 100 g grauzdētu lazdu riekstu;
  • 300 ml saldā krējuma;
  • 20 g želatīna.

::recepte::

Zefīrus sagriež gabaliņos. Lazdu riekstus sasmalcina.

Nomizo divus apelsīnus un divus mandarīnus, sadala daiviņās, sagriež mazākos gabaliņos. Atlikušos divus apelsīnus nomizo un sagriež šķēlēs, mandarīnus nomizo un sadala daiviņās.

Želatīnu ber mazā katliņā, pārlej ar nelielu ūdens daudzumu. Pēc aptuveni 10 minūtēm to liek uz plīts un maisot karsē uz lēnas uguns, līdz želatīns ir izkusis. Tad to nedaudz atdzesē.

Saputo saldo krējumu (cukuru nepievieno). Putukrējumam pievieno zefīru, riekstus, gabaliņos sagrieztos citrusaugļus, želatīnu, visu samaisa un dekorē ar atlikušo citrusaugļu šķēlēm. Tad lej veidnē, un liek ledusskapī uz pāris stundām.

Šo gardo saldo ēdienu var gatavot gan kā torti, liekot apaļajā tortes formā, gan kā kārtojumu, liekot nelielās stikla burciņās vai glāzēs.

::!recepte::

Lai labi garšo!

Kā pagatavot kūku 'Napoleons' 30 minūtēs

Foto: Shutterstock

Pusstundas laikā pagatavojama kūka "Napoleons"? Jā, tas ir iespējams, ja izmantosi saldētu kārtaino mīklu un "Mascarpone" – iebiezinātā piena pildījumu.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 500 g maskarpones siera;
  • 300 ml iebiezinātā piena;
  • 2-3 pakas saldētas bezrauga kārtainās mīklas;
  • Skābs ievārījums, piemēram, plūmju.

::recepte::

Saldētās mīklas plāksnes mazliet atkausē, liek uz cepampapīra un katru plāksni sadursta ar dakšiņu. Pirms likšanas krāsnī plāksnes nedaudz apslaka ar aukstu ūdeni.

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

Liek mīklas plāksnes uz cepamā papīra un cep gaiši brūnas aptuveni 8 minūtes.

Tā sacep tik daudz plāksnes, cik augstu un apjomīgu kūku vēlas. Izceptās mīklas plāksnes, kamēr vēl siltas, atdala pa vidu tā, lai no vienas sanāk divas plāksnes.

Bļodā sakuļ maskarponi ar iebiezināto pienu. Ja šķiet, ka mīklas ir par daudz un krēma mazāk, var krēmam piejaukt klāt putukrējumu.

"Napoleonu" kārto taisnstūra traukā, liekot vienu pie otras 3 plāksnes blakus, katru kārtu pārsmērē ar sakulto krēmu.

Torti dekorē ar vienu sadrupinātu mīklas plāksni, kas izcepta brūnāka nekā pārējās.

::!recepte::

Padoms: ja vēlas, var kūkas kārtas papildināt ar kādu skābu, piemēram, plūmju ievārījuma kārtu.

Lai labi garšo!

Kā ātri un vienkārši izdekorēt torti

Foto: Shutterstock

Ja vēlas torti dekorēt ar krāšņām putukrējuma rozēm, tad, lai rozes uz tortes nesakristos, putošanas laikā saldajam krējumam pievieno putukrējuma stindzinātāju, kura sastāvā ir ciete, pūdercukurs un cietinātājs. Lietošana pavisam vienkārša – iesāk putot saldo krējumu un, kad masa paliek biezāka, pievieno stindzinātāju un turpina putot, līdz tā ir stingra. Lieto paciņu stindzinātāja uz puslitru auksta saldā krējuma. Svarīgi, lai saldais krējums tiešām būtu auksts, tikko izņemts no ledusskapja, un svaigs, nevis derīguma termiņa beigās, – tikai tad tas saputosies stingrās putās un neatsulosies.

Ļoti kārdinoši izskatīsies torte, kas pārlieta ar šokolādes glazūru. Šāda glazūra ir arī pavisam vienkārši un ātri pagatavojama. Kā to paveikt, uzzināsi šajā rakstā.

Tortes rotājumiem var izmantot arī dažādus augļus un ogas, ķiršus no kompota, šokolādes skaidiņas, riekstus, svaigas vai cukurotas dzērvenes, augļu sukādes, zefīru pusītes, bezē cepumiņus, marmelādes konfektes, ko sagriež šķēlītēs, iegriež pa diagonāli un sarullē, veidojot krāšņas rozes, papildinot ar cukura lapiņām. Gatavus rotājumus var meklēt arī saldumu veikalos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!