Foto: Shutterstock
Brīvdienās plāno gatavot steikus uz grila? Ir dažas lietas, ko pirms tam vajadzētu atkārtot, ja tos sen neesi grilējis. Ar padomiem dalās "Latvijas Grilētāju apvienības" grilēšanas entuziasts Beķeris.

Sāc ar labākās gaļas izvēli – iegādājies kvalitatīvākos steika gabaliņus. Kā norāda grilēšanas entuziasti, lielveikalos izcilu gaļu nenopirkt, pēc tās jādodas uz tirgu un jāsadraudzējas ar labu miesnieku, kas pastāstīs un pamācīs, kāds izcirtums kam domāts.

Tāpat jāievēro, ka gaļu pēc izņemšanas no ledusskapja nedrīkst uzreiz likt uz karsta grila. Pirms grilēšanas steika gabaliņiem ļauj nostāvēt 20-30 minūtes istabas temperatūrā. Tādā veidā gaļu izdosies pagatavot izcili gardu un ar steika vēlamo efektu – mīkstu no iekšpuses, nedaudz kraukšķīgu no ārpuses.

Runājot par pašu steika gatavošanu, profesionāļi nebaidoties steiku gatavot ļoti augstā temperatūrā. Tāpat visa uzmanība ir jāvelta grilēšanai un ar blakus lietām labāk nenodarboties – tu taču nevēlies, lai tavi steiki sadegtu?

Ja cep biezus steikus (vismaz 2,5 centimetri), ar karstām oglēm vien nepietiks. Tiklīdz kā steiks apcepts zeltaini brūngans, to pārvieto uz grila ārmalu, kur temperatūra nav pārāk karsta, un ļauj steikam gatavoties vēl kādu brīdi. Vēl viens knifiņš –steikus var apbērt ar sāli vismaz 20 minūtes pirms cepšanas.

Kad steiki sacepti, izmanto kvēlojošās ogles lietderīgi. Ievīsti folijā kartupeļus un samet tos oglēs. Kartupeļi karstajās oglēs izcepsies un būs ļoti gardi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!