Foto: PantherMedia/Scanpix
Tā kā mēneša beigas ir tas brīdis, kad maciņš pēc tēriņiem kļuvis arvien plānāks, arī maltītes ziņā vairs nesanāk baudīt krāsnī ceptu lasi, vai niekoties ap domām ēdienreizi baudīt ārpus mājām.

Ātri pagatavojamās nūdeles, kuras sen vairs veikalu plauktos neaprobežojas ar 'roltonu' izvēli veikalu plauktos, var būt finansiāli izdevīga bāze tavām pusdienām, ja nav vēlmes tērēt daudz līdzekļu, bet gribas labi paēst. Mēs iesakām pievienot piedevas, kas paspilgtinās nūdeles, un ļaus tev izpausties.

Aizmirsti par 'roltona' paciņā esošajām garšvielām

Ātri pagatavojamo nūdeļu iepakojumos parasti klāt tiek pieliktas paciņas ar nezināmas izcelsmes garšvielām. Noteikti neizmanto tās! Aplūko savus garšvielu krājumus – droši vien virtuvē glabājas šādas tādas augstas kvalitātes garšvielas, kuras tu noteikti spēj identificēt. Pipari maļamajās dzirnaviņās, Himalaju sāls, Persilāde, karijs... Vari izmantot teju visu savu 'Santa Maria' garšvielu klāstu, jo mēs zinām, ka tāds tev ir!

Svaigi garšaugi

Šis ir pats labums – sakapāti pētersīļi, lociņi, rozmarīns, baziliks – izvēlies sirdij tuvāko, un liec tik klāt! Garšvielu buntīte patīkami atsvaidzinās, kā arī piešķirs tavai nūdeļu maltītei svaigumu. 

Vistas fileja, šķiņķa gabaliņi un olas

Visīstāko Āzijas virtuves piegaršu iegūsi, ja no ātri pagatavojamajām nūdelēm uztaisīsi zupu, kurai pievienosi ar proteīniem un olbaltumvielām bagātas sastāvdaļas. Tāpēc nebaidies karstajam ūdenim pievienot kādu stūrīti buljona kubiņa, piepilināt nedaudz sojas mērces un piegriezt klāt, piemēram, uz pannas nedaudz apceptus šķiņķa gabaliņus. Un vēl jau var pasautēt vistu uz pannas, sagriezt to šķēlītēs un uzlikt pa virsu 'roltonam'. Pirms servēšanas uzliec ātrajai nūdeļu zupai pa virsu mīksti novārītu olu, kas sagriezta uz pusēm, un jūties kā īsts šefpavārs. 

Dārzeņi

Lai atsvaidzinātu nūdeļu vienkāršo garšu, pievieno tām uz pannas nedaudz apceptus tomātus vai papriku. Klāt vari piegriezt svaigu gurķi, selerijas kātiņu, vai pat spinātus. Galu galā, vari radīt pats savu 'roltona' recepti, pievienojot tik daudz dārzeņu, cik vēlies, vai vari atļauties.

Nebaidies eksperimentēt un pārvērst ātri pagatavojamu maltīti par daudz gardāku, kā to ēd parasti. Visa sāls slēpjas iztēlē – ļaujies tai un esi pats šefpavārs, izmantojot to, kas ir ledusskapī! 

Vistas un dārzeņu voks ķīniešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Dienās, kad negribas daudz laika pavadīt pie plīts maltītes pagatavošanai, bet samierināties ar sviestmaizi arī nav vēlēšanās, noder vieglas un ātri pagatavojamas ēdienu receptes, kas arī neprasa izmantot dārgas sastāvdaļas. Lūk, viens klasisks piemērs, kā no pāris sastāvdaļām pagatavot sātīgu, gardu un ne tik ikdienišķu maltīti.

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar nūdelēm

Foto: PantherMedia/Scanpix
Vistas zupa ar nūdelēm - variācija par ķīniešu zupām.

Lasīt vairāk

Nūdeles ar kraukšķīgu Parmas šķiņķi, puraviem un lazdu riekstiem

Foto: DELFI
Visā pasaulē pazīstamajam Parmas šķiņķim prošuto piemīt aromāts un īpašs saldums, ko tam piešķir apgabala unikālā vide, kas ir ideāli piemērota dabīgam žāvēšanas un nogatavināšanas procesam. Parmas pakalnu gaisā virmo Versīlijas priežu un kastaņu mežu smarža, un tas ir attīrīts Čizas karsta kalnos. Parmas šķiņķis ir lieliska uzkoda, kā arī padara pamatēdienu pilnīgu, vieglu un ļoti barojošu.

Lasīt vairāk

Neparastie nūdeļu plācenīši

Foto: Shutterstock
"Dažkārt gardākie ēdieni ir tie, kas ir visvienkāršāk pagatavojami. Nūdeles ir demokrātisks ēdiens, kas garšo gan bērniem, gan pieaugušajiem, turklāt sniedz sāta izjūtu," stāsta jaunatvērtā Jūrmalas restorāna
Laivas
šefpavārs Jānis Eislers, piedāvājot vienkāršu recepti no senas pavārgrāmatas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!