Foto: Shutterstock
Krāsnī cepti un sulīgi vistu stilbiņi paši par sevi ir īstens gardums, kas no šķīvjiem pazūd vienā mirklī. Taču, ja tie vēl apviļāti kraukšķīgā mētelītī un novārīti eļļā, maltīte iegūst vēl jo labāku garšu. Ja vēl neesi sadūšojies šo gardumu mājās pagatavot pats, tad noderēs dažas viltības, kas gatavošanu padarīs vieglāku!

Pērc stilbiņus. Protams, kraukšķīgi var pagatavot jebkuru vistas daļu, ne tikai stilbiņus, tomēr pieredze rāda, ka stilbiņus ēst ir visvienkāršāk un ērtāk. Turklāt stilbiņi gatavosies krietni vien ātrāk, nekā kājiņas ar šķiņķīšu daļu.

Noturi vistas stilbiņus sālī. Iesālīšana pirms gatavošanas palīdzēs stilbiņiem būt sulīgiem. Aptuveni pusstundu pirms gatavošanas stilbiņus apkaisi un ierīvē ar jūras sāli, iesaka "Thekitchn".

Izvēlies izteiksmīgas garšvielas. Ja interneta plašumos ir nācies redzēt slaveno "KFC" ātrās ēdināšanas iestādes kraukšķīgo vistiņu recepti, tad zini, tās noslēpums ir izteiksmīgu garšvielu maisījums. Tajā sirsnīgi pa ēdamkarotei vien ber sāli, melnos piparus, sinepju pulveri, paprikas garšvielu, ķiploku sāli, maltu ingveru, baltos piparus, kaltētu baziliku, oregano un timiānu, kā arī kādu citu izteiksmīgu garšvielu, kas piestāv vistai. Kad garšvielas sajauktas, pusi no tām pievieno vistai, bet otru pusi – panējumam.

Kraukšķīgākai garoziņai – olu baltumi, mazliet alkohola un kukurūzas ciete. Pirms apviļāt vistu stilbiņus sasmalcinātās kukurūzas pārslās ar garšvielām, jāparūpējas, lai pēdējā panējuma kārta pamatīgi turētos pie gaļas. Tāpēc pagatavo olu masu no sakultiem olu baltumiem, mazliet degvīna (pietiks ar ēdamkaroti vai divām uz diviem olu baltumiem) un kukurūzas cietes. Tā kā baltumos ir vairāk proteīna, šāda olu masa būs gluži kā kulinārā līme, kurai pieķersies jebkurš panējums.

Vārīšanai izmanto dziļāku katlu. Tā kā kraukšķīgie vistu stilbiņi ir jānovāra eļļā, noderēs dziļāks katliņš, kurā eļļa nešļakstīsies. Tāpat noderēs arī virtuves knaiblītes, ar kurām veikli fritētos vistas stilbiņus izņemt no katla.

Neaizmirsti par virtuves termometru! Fritēšanai vienmēr noderēs virtuves termometrs, kuru drīkst likt eļļā – tas palīdzēs kontrolēt tās temperatūru, lai vistas stilbiņi neapdegtu. Eļļas temperatūrai jābūt aptuveni 175°C no sākuma, lai zinātu, ka tā pietiekami uzkarsusi. Pēc tam, kad fritē vistas stilbiņus, samazini plīts liesmu un uzturi eļļu 160°C karstu – tādā veidā vistas stilbiņi būs kraukšķīgi un zeltaini, nevis apdeguši.

Cepti vistu stilbiņi kraukšķīgā garoziņā

Foto: Shutterstock

Gardi un kraukšķīgi, grēcīgi neatvairāmie vistu stilbiņi, kuru garša atgādinās populārās "KFC" vistiņas. Īpaši kraukšķīgas garoziņas noslēpums ir marināde ar stipro alkoholu. Šajā receptē tiek izmantots degvīns, bet tas varētu būt arī brendijs. Turklāt ģimenēm ar bērniem nav jāuztraucas par degvīnu, jo tas, stilbiņiem cepoties, izgaros un izzudīs.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie vistas šķiņķīši

Foto: Shutterstock

Pannā cepti šķiņķīši ir patiesi viens no vienkāršākajiem un kraukšķīgākajiem veidiem, kā tos izcept. Šādi var cept, protams, arī citus vistas gabaliņus, tomēr šis paņēmiens vispiemērotākais būs tieši šķiņķīšiem, jo tie visciešāk un ar vislielāko virsmu pieguļ pie pannas.

Lasīt vairāk

Cepti vistas stilbiņi sinepju un estragona mērcē

Foto: Shutterstock

Ļoti ērts vakariņu ēdiens, cepeškrāsnī vienā pannā cepot vistas stilbiņus ar dārzeņiem. Garšas buķeti noapaļos bagātīgā un aromātiskā sinepju un estragona mērce.

Lasīt vairāk

Pikantie vistas stilbiņi indiešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pikanti un ātri pagatavojami vistas stilbiņi jogurta marinādē. Pasniedz ar maigu jogurta mērcīti, lai gaļa nebūtu pārlieku asa.

Lasīt vairāk

Cepti vistu stilbiņi apelsīnu un ķiploku glazūrā

Foto: Shutterstock

Ja meklē ideju citādākam veidam, kā pagatavot ceptus stilbiņus, izmēģini šo recepti, kurā vienu no galvenajām lomām spēlē ne tikai vistas gaļa, bet arī apelsīni, turklāt garšas nianses papildina gatavais Knorr Menu maisījums vistas gaļai ar ķiplokiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!