Foto: Shutterstock

Pieteikušies negaidīti ciemiņi? Bērni dīc pēc kā salda? Vēlies palutināt sevi ar našķi pie kafijas, bet cepumu traukā "gaudo vējš"? Mums ir risinājums - no portāla oprah.com aizņēmāmies lieliskas receptes ātri pagatavojamiem kārumiem, turklāt katras receptes pagatavošanai būs vajadzīgas tikai trīs gandrīz katrā virtuvē atrodamas sastāvdaļas.

Zemesriekstu cepumi

Foto: Shutterstock

Zemesriekstu sviests+cukurs+ola

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

Bļodā ber glāzi cukura, pievieno glāzi zemesriekstu sviesta un vienu olu. Maisi, līdz masa ir viendabīga. Uz cepamā papīra ar karoti izklaidus liec nelielas mīklas bumbiņas. Cep aptuveni 6-8 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē un pasniedz.

Ievārījuma cepumi

Foto: Shutterstock

Saldais krējums+self-rising milti+ievārījums

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

Bļodā lej ½ glāzi 35% saldā krējuma, pievieno glāzi pašbriestošo (self-rising) miltu un samaisi. Liec mīklu uz miltiem pārkaisītas darba virsmas un viegli izmīci. Tad izrullē to un ar nazi veido vēlamās formas cepumus. Izkārto cepumus veidnē un cep 12-15 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē, pārzied ar ievārījumu un pasniedz.

Šokolādes īrisi

Foto: Shutterstock

Šokolāde+iebiezinātais piens+sviests

Karsta ūdens peldē izkausē 450g tumšās šokolādes, pievieno 400g iebiezinātā piena ar cukuru un divas ēdamkarotes kausēta sviesta. Maisi, līdz masa ir viendabīga un zīdaina. Lej masu ietaukotā kvadrātveida veidnē.

Kad īrisu masa sacietējusi, ar asu, siltu nazi sagriez to nelielos kvadrātveida gabaliņos.

Banānu cepumi

Foto: Shutterstock

Banāni+auzu pārslas+valrieksti

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

Bļodā liec divus ļoti gatavus banānus un samīci. Pievieno glāzi auzu pārslu un ¼ glāzi sasmalcinātu valriekstu kodolu. Uz cepamā papīra ar karoti izklaidus liec saplacinātas mīklas bumbiņas. Cep 12-15 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē un pasniedz.

Glazūrkēksiņi

Foto: Shutterstock

Sausais kēksa maisījums+"Sprite"+saldais krējums

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kēksiņu veidnē ievieto papīra formiņas.

Vienam iepakojumam gatavā sausā kēksa maisījuma, uz iepakojuma norādītā šķidruma vietā pievieno spraitu* un maisi, līdz masa ir viendabīga. Ar karoti piepildi ¾ no katras formiņas ar mīklu. Cep aptuveni 18 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē un pārklāj ar iepriekš saputotu saldo krējumu.

*Lieliski garšo arī sausais šokolādes kēksa maisījums ar kolu vai vaniļas kēksa sausais maisījums ar fantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!