Foto: Shutterstock
Gaidot mīlestības svētkus un pavasari, piedāvājam trīs idejas, kā uzklāt košu un skaistu galdu, lai padarītu svētku vakaru patiešām īpašu!

Sarkana krāsa, sirdis un sveces - trīs lietas, kas visbiežāk asociējas ar Valentīna dienas vakaru. Ja sarkans un rozā šķiet pārāk kliedzoši un varbūt pat banāli, kādēļ gan neizvēlēties zaļos toņus, kas radīs pavasara sajūtu? Galu galā - ja neder zaļš vai sarkans, vienmēr var izvēlēties elegantu klasiku - un klāt baltu vai nedaudz krēmīgu galdu!

Atceries, ka, lai radītu īpašu vakaru, nepietiek ar skaistu galda klājumu, lielisku ēdienu un vīnu pareizajā temperatūrā - arī pašai jābūt ar dzirkstelīti! Patīkamus un jaukus svētkus!

Sarkanais galda klājums

Sarkana krāsa, sirdis un sveces - trīs lietas, kas visbiežāk asociējas ar Valentīna dienas vakaru. Sarkans ar pelēku ļoti labi harmonizē, radot balansu starp sarkanās - košās krāsas strāvojumu un pelēcīgi dūmakaino. Šķietami nesavienojamas lietas, pareizi pasniegtas, izcels vakara gaisotni. Sveču liesmas brīnišķīgi atstaro gaismu gan pelēko, gan sarkano glāžu šķautnēs. Pie pareiza apgaismojuma svētku galdu vēl burvīgāku padarīs glāžu un sveču liesmu saspēles radītais mirdzums.

Galda noformējumam var izmantot, piemēram, spēļu kārtis. Ercenu jeb siržu motīvi radīs samērā neparastu, bet sirsnīgu noskaņu. Vīrietis šādu galda noformējumu noteikti ievēros un novērtēs. Kārtis atgādinās par to, ka dzīve ir kā spēle, kurā sava loma ir sarkanajam - sievišķībai un pelēkajam - vīrišķībai.

Pārsienot glāžu kājiņas ar lentīti, atgādināsi sev un mīļotajam par dāvināšanas prieku gan Valentīna dienas vakarā, gan citudien - kādā mirklī, kad no mums to vismazāk gaida.

"Luminarc" sarkano trauku sērija "Stomania Red", ko var kombinēt ar pelēko "Stomania Grey" trauku sēriju. "Dimax" materiāla sarkanās un pelēkās vīna un šampanieša glāzes, kas paspilgtinās galda klājumu.

Zaļais galda klājums

Svini Valentīna dienu kā pavasara gaidīšanas svētkus! Galda klājumam izvēlies pavasarīgi zaļo toni, kas lieliski atsvaidzinās vakaru un būs laba alternatīva ierastajiem, varbūt pat nedaudz apnikušajiem sarkanajiem un rozīgajiem toņiem.

Pats galvenais - justies pie galda brīvi un baudīt vakaru patīkamā kompānijā!

Galda klājumam jāraksturo vakara noskaņa. Īpašu noskaņu piešķirs dažādi rotājumu elementi - lentītes, pērlītes, glīti salvešu gredzeni un galda kartes (jā, jā, arī tad, ja galds klāts tikai divām personām! Pārsteidz mīļoto ar jauku kartīti, kurā dod mājienus par saldēdienu).

Baltais galda klājums

Mirdzoši balts, nedaudz krēmīgs tonis piešķirs īpaši svinīgu vakara noskaņu. Nelielie spīgulīši galda dekorā lieliski sasauksies ar Swarowski kristāliņiem glāžu kājiņās.

Nebaidies no lielām dekoratīvām lietām uz galda! Izvēlies stikla svečturus, kas ir caurspīdīgi un neaizsegs pretī sēdoša galdabiedra acu skatienu.

Lai panāktu siltu, romantisku noskaņu, izmanto sen pārbaudītas metodes, proti, sveces! Atceries vien, ka svečturiem jābūt saskaņotiem ar galda piederumiem. Pie smalkiem porcelāna traukiem noteikti neiederēsies smagnējs metāla svečturis, tā vietā izvēlies elegantus, ne pārāk augstus stikla svečturus. Padomā par sveču augstumu, sveču liesmiņām nevajadzētu spīdēt viesa acīs.

Izmantojot noformējumā lentītes, atceries, ka ar tām var dekorēt ne tikai glāzes un traukus, bet arī papildināt svečturi, tādējādi izvēlētais galda klājuma tonis parādīsies arī virs galdauta un traukiem.

Ļauj vaļu fantāzijai! Mirdzošie trauki un glāzes noteikti pateiks priekšā, kādus dekorus izmantot, lai radītu vēlamo noskaņu. Atceries, ka, lai radītu īpašu vakaru, nepietiek ar skaistu galda klājumu, lielisku ēdienu un vīnu pareizajā temperatūrā - arī pašai jābūt ar dzirkstelīti! Patīkamus un jaukus svētkus!

Idejas, stils un trauki: "Rito".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!