Foto: Shutterstock
Kuram gan nav gadījies, liekot uz grila čurkstināties kārdinoša paskata desiņas un gara acīm jau skatot tās kūpam uz sava šķīvja, brīdī, kad tās sāk paukšķēdamas plaisāt, suloties un aizdedzina ogles elles liesmās, ar smagu sirdi secināt, ka sapņu maltīti nāksies aizstāt ar burkānu vai pāris āboliem.

Ne par kapeiku labāka nav situācija, kad desiņas ir tik sausas, ka gluži vai sprūst rīklē vai, gluži pretēji, nogriežot šķēlīti, atklājas nepatīkama izskata, putrveidīgs pildījums, kas nu nekādi nerosina apetīti.

Lai kārtējo reizi nenāktu piedzīvot vilšanos, iekožoties iegādātajā gaļas izstrādājumā, ir vērts ieklausīties bonappetit.com padomos, kuri tevi padarīs par īstu desu grilēšanas meistaru.

1. Izvēlies pareizo temperatūru

Galvenā kļūda, kura tiek pieļauta grilējot desiņas ir pārāk augsta temperatūra. Būs labāk, ja cepsi tās uz vidēji karstām oglēm, bet izvēlēsies ilgāku cepšanas laiku. 

Nākamreiz pamēģini desas cept nevis pirms šašlika un steikiem, kā tas bieži vien tiek darīts, reizēm pat nesagaidot, kad noplaks liesmas, bet liec tās uz restēm pēdējās, kad ogles ir teju izdegušas.

2. Sagatavojies

Rīkojies viltīgi: pirms grilēšanas liec desiņas dziļā pannā, pārlej ar alu vai ūdeni (vai abiem) un 5 -7 minūtes izsildi uz lēnas uguns.

Ja tev ir gāzes grils, tad vienkārši uzstādi vidēju cepšanas temperatūru un cep desiņas 10 -12 minūtes, līdz tās ir kārtīgi izsilušas. Tad nekavējoties liec tās uz grila un cep 1 minūti no katras puses, lai piešķirtu desiņām kraukšķi un kūpinājuma aromātu.

3. Ļauj "atpūsties"

Desiņas būs daudz sulīgākas, ja pirms ķeršanās pie dakšiņas un naža, ļausi tām vismaz 3-5 minūtes "atpūsties". Šis padoms ir attiecināms arī uz pārējiem grilētajiem un ceptajiem gaļas produktiem.

Ja vēlies savos desu "eksperimentos" iet vel tālāk, pamēģini pagatavot tās mājas apstākļos. Nopērc tirgū kvalitatīvu gaļu, un tai nebūt nav jābūt dārgākajai karbonādei, eksperimentē ar garšvielām un, garantējam, ka rezultāts noteikti pārsniegs tavas cerības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!