Foto: DELFI

Vafeļu panna ir visai bieži sastopama ierīce mājās tiem, kam labpatīk pašiem gatavot kārumus. Taču retais iedomājies, ka to var izmantot arī citādāk, ne vien vafeļu, bet arī pufīgas omletes un kartupeļu pankūku cepšanā. Tasty.lv sarūpējis receptes ar video pamācību, kā soli pa solim pagatavot arī citus gardumus vafeļu pannā.

Ja ierīci izmanto vien vafeļu cepšanai, visticamāk, tā no plaukta tiek izcelta visai reti. To nevajadzētu pieļaut – ja jau šāda ierīce ir, jāmeklē citas alternatīvas, ko tajā pagatavot, jo vafeles jau visai bieži negribas. Kaut gan, Tasty.lv sarūpējis ar klasisku beļģu vafeļu recepti, kas noteikti jāizmēģina katram vafeļu pannas īpašniekam!

Vēl kāda recepte, kas piedien laiskām brīvdienām, ko gatavot vafeļu pannā – omlete. Priekšrocība vafeļu pannas izmantošanai – var izcept tieši tik daudz omleti, cik būs ēdāji, ņemot vērā to, ka vienam cilvēkam varētu pietikt ar vienu omleti vafeles izmērā. Šādi gatavota omlete arī izskatīsies interesantāk, tāpēc ēdiens varbūt šķitīs kārdinošāks bērniem, kam apetīte ne vienmēr ir tā lielākā, un rūtaini ceptā omlete piestāvēs svētku brokastīm.

Kurš gan spēj atteikties no kartupeļu pankūkām? Ja to cepšana mājās nav visai bieži redzama parādība, iespējams, pie vainas ir fakts, ka tas prasa iztērēt daudz eļļas. Vafeļu panna šajā ziņā ir īsts glābiņš – kartupeļu pankūkas tajā var izcept niecīgā daudzumā eļļas vai pat iztikt bez tās pavisam! Ja gribas pankūkām raksturīgo kraukšķīgumu, mīklai pievieno sieru, un neviens nesūdzēsies par alternatīvajām kartupeļu pankūkām.

Pēc cītīgās gatavošanas neiztikt bez pannas tīrīšanas, un šeit lieti noderēs padomi, kā to veikli izdarīt.

Klasiskās beļģu vafeles

Brīvdienās un svētkos varam atļauties našķēties vairāk, un šādām reizēm lieliski piestāvēs klasiskās beļģu vafeles, kas savu izcilo garšu vēl jo vairāk pierādīs kombinācijā ar saldējuma bumbu, vaniļas mērci un svaigām ogām. Nesakiet, ka nebrīdinājām - papildporcija garantēta!

Lasīt vairāk

Siera-dārzeņu omlete, kas cepta vafeļu pannā

Ne vienam vien mājās glabājās vafeļu panna, kas tiek izmantota vien reizēs, kad tiek cepti kraukšķīgie kārumi, taču Tasty.lv sarūpējis noderīgu video pamācību, kā vēl var izmantot šo ierīci gardu ēdienu gatavošanā. Šoreiz – sātīga omlete laiskajiem rītiem!

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ceptas vafeļu pannā

Kurš gan spēj atteikties no kraukšķīgām kartupeļu pankūkām? Ja no šī ēdiena gatavošanas atturies lielā eļļas daudzuma dēļ, tad izmēģini pankūkas izcept vafeļu pannā. Tikpat kraukšķīgas, gardas un bez eļļas!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!