Foto: Kadrs no video

Saldējums ir neatņemama vasaras ballīšu sastāvdaļa, un, protams, vislabāk garšo tieši mājās gatavotais. Kad šķiet, ka izmēģinātas teju visas iespējamās un neiespējamās garšu variācijas, ir laiks ķerties pie eksperimentiem ar krāsām un pagatavot visās varavīksnes krāsās zaigojošu saldo kārumu. Šis vienradžu iecienītais kārums noteikti nevienu neatstās vienaldzīgu un bērnu acīs tevi padarīs par īstu burvi, kas virtuvē spēj paveikt brīnumu lietas. Lasi tālāk un uzzini, kā tad pagatavot varavīkšņoto saldējumu.

Vienradžu gardumi ir populāra tendence sociālajos tīklos, jo šī tēma nereti tiek izvēlēta par dažādu ballīšu vadmotīvu. Kā pārvērst parastu ēdienu par vienradžu ballītes cienīgu? Viss ir gaužām vienkārši – tas ir jāiekrāso visās varavīksnes krāsās un jāpapildina ar spīdumiem, pērlītēm un citiem košiem akcentiņiem. Šādi dekori vislabāk sader ar kūkām, saldajiem dzērieniem un dažādiem desertiem.

Interneta vietne "Bigmir" skaidro, ka, lai pagatavotu krāsaino saldējumu vienradžu ballītei, tev būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 3 glāzes saldā krējuma;
  • 300 ml iebiezinātā piena;
  • 1 TK vaniļas ekstrakta;
  • 2 pilieni dažādu pārtikas krāsvielu (rozā, violeta, zaļa, zila, dzeltena);
  • konditorejas dekori un spīdumi.

Saldējuma gatavošanas process

Bļodā lej atdzesētu saldo krējumu un ar mikseri sakul ne pārāk stingrās putās. Pievieno iebiezināto pienu, vaniļas ekstraktu un turpini kult.

Sadali iegūto masu piecās daļās. Katrā no tām iemaisi divus pilienus pārtikas krāsvielas. Kārtām liec saldējumu formā.

Kad forma ir piepildīta, pārkaisi visu ar konditorejas dekoriem un spīdumiem. Tad ar dakšu vai nazi uzmanīgi dažas reizes apmaisi saldējumu, veidojot it kā astotnieka formu, līdz pat trauka apakšai. Nemaisi pārāk ilgi un cītīgi, citādi visas krāsas sajauksies un saldējums kļūs neizteiksmīgs un blāvs.

Lai saldējuma gatavošanas un formā pildīšanas process būtu uzskatāmāks un vieglāk saprotams, noskaties šo īso videopamācību:

Vēlreiz pārber virskārtu ar konditorejas dekoriem, aizvāko trauku un liec saldētavā uz aptuveni 5 stundām.

Minūtes 5–10 pirms pasniegšanas izņem saldējumu no ledusskapja, lai tas nedaudz atkustu un būtu vieglāk sadalāms.

Ar speciālo saldējuma karoti vai siltā ūdenī saslapinātu ēdamkaroti veido no saldējuma bumbiņas, liec deserta trauciņos un pasniedz.

Padomus, kā mājās pagatavot izcili gardu saldējumu, ja tev nav saldējuma gatavojamās mašīnas, uzzināsi šeit. Savukārt recepšu izlasi citiem gardiem saldējumu veidiem, ko pagatavot mājās, lūko šeit.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!