Noskatoties šo video, uzzināsi vairākus noderīgus "knifiņus", kas ļaus tev palutināt savus mīļos ar restorāna cienīgām brokastīm. Izrādās, tas ir pavisam vienkārši!

Olu kultenis

Bļodiņā iesit divas olas, pievieno 60 ml piena vai saldā krējuma, sāli, svaigi maltus piparus un nedaudz citrona sulas. Kul, līdz masa kļūst gaiša un viendabīga.

Pannā uz vidējas uguns izkausē gabaliņu sviesta. Lej pannā sakultās olas un, maisot ar koka lāpstiņu, cep, līdz sasniedz vēlamo konsistenci. Liec uz šķīvja, pārkaisi ar zaļumiem un pasniedz.

Bekons

Bekona šķēlītes liec vienu pie otras aukstā pannā, tad liec pannu uz uguns un cep, līdz šķēlītes sāk "atlekt" no pannas un kļūst zeltainas. Tad apgriez tās un turpini cept, līdz bekons ir gatavs.

Liec bekonu uz papīra dvieļa un ļauj, lai tas uzsūc liekās taukvielas.

Rozmarīna kartupeļi

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

Kartupeļus aer visu mizu kārtīgi nomazgā un sagriez daiviņās. Rozmarīnu sasmalcini. Ķiplokus nomizo un sasmalcini.

Kartupeļus liec bļodā, pievieno ķiplokus, rozmarīnu, eļļu un samaisi. Liec kartupeļus uz cepamās plāts, izlīdzini vienā slānī, pārkaisi ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Liec kartupeļus krāsnī un cep aptuveni 45 minūtes, līdz tie ir zeltaini. Cepšanas laikā tos divreiz apmaisi.

Augļu salāti

Nomizo pomello, sarkano greipfrūtu, apelsīnu, sarkano apelsīnu. Ar asu nazi atdali augļu filejas šķēlītes. Liec augļu filejas bļodiņā, pārkaisi ar granātābola sēkliņām un pasniedz. Ja vēlies, vari pievienot medu vai jogurtu.

Ledus kafija

Uzvāri kafiju. Kad tā atdzisusi, daļu kafijas lej saldējamos kubiņos un liec saldētavā. Atlikušo kafiju liec ledusskapī.

Kad kubiņi sasaluši, ber tos glāzē, pārlej ar auksto kafiju, pievieno pienu, saldo krējumu un karameļu mērci vai cukura sīrupu. Samaisi un baudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!