Foto: Shutterstock
Visi esam reiz stāvējuši veikalā pie arbūzu kalna un domājuši par to, kā lai atrod vissulīgāko arbūzu ar plānāko miziņu, kurš būtu ne vien pēc iespējas gatavs, bet arī salds. Piedāvājam padomus, kā bez vilcināšanās starp daudziem sugas brāļiem atrast "savējo" arbūzu, uz kuru kritīs mūsu izvēle.

Skaista un gluda miza

Gataviem arbūziem būs nebojāta un vienmērīga krāsojuma miza, tam nebūs izteiktu plankumu. Tāpat pagriez arbūzu otrādi un apskati tā apakšpusi - tai jābūt skaisti dzeltenai un nevis bālai, vai vissliktākajā gadījumā - baltai.

Pacel un novērtē!

Gatavs arbūzs, to paceļot, liksies smags, ja salīdzina ar tādu pašu arbūzu, kurš ir novākts un joprojām ir negatavs. Tādēļ nekautrējies un izcilā veikalā atrodamies arbūzus, pievēršot uzmanību gan to izskatam, gan svaram.

Kā pareizi uzglabāt arbūzu?

Ar saldākā "eksemplāra" atrašanu process vēl nebeidzas - atveduši mājās, ja neplānojam arbūzu baudīt uzreiz, tas ir pareizi jāuzglabā. Vispiemērotākais režīms ir vēsa un tumša vieta. Tomēr nevajadzētu izvēlēties pārāk aukstu ledusskapi, jo pārāk auksta vide kaitēs arbūza saldajam mīkstumam. Neaizmirsti arbūzu arī nomazgāt - tādējādi baktērijas, kas apdzīvo mizu, griežot nenonāks mūsu organismā. Ja visu arbūzu "pieveikt" nav izdevies, atlikumu pārklāj ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī, kur, pareizi glabāta, šī lielā oga būs baudāma vēl dažas dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!