Foto: Shutterstock
Piparkūku un cepumu cepšana ir jauks un ģimenisks pasākums, bet katra namamāte zina, ka brīdī, kad čaklie palīgi aizsoļo no virtuves, uzvaroši nesot kārdinoši smaržojošo cepumu trauku, skatam paveras kaujas laukam līdzīga aina. Tici vai ne, bet, noskatoties šo video, uzzināsi, kā iespējams cept gardus cepumus, izvairoties no noķēpātām darba virsmām un miltu vērpetēm virtuvē.

Tev būs nepieciešams:

- cepamā plāts,
- cepamā papīra loksnes,
- mīkla,
- mīklas rullis,
- formiņas.

Darbības plāns

Izklāj cepamo plāti ar cepamo papīru. Liec uz tās mīklu, pārklāj ar otru cepamā papīra loksni un izrullē, cik plānu vēlies.

Atdali virsējo cepamā papīra loksni. Izspied no mīklas figūriņas. Lai formiņa nekļūtu lipīga, pārkaisi to ar miltiem.

Uzmanīgi atdali lieko mīklu un liec cepumus uzkarsētā cepeškrāsnī.

Cietās piparkūkas ar kanēli

Ziemssvētki klāt, jācep gardas piparkūkas ar kanēli!

Lasīt vairāk

Ātrie ingvera cepumi

Foto: Vida Press

Cepumi ar Ziemassvētku garšu. Tie nedaudz atgādina piparkūkas, tomēr nav tik pikanti. Vienkāršos un ātri pagatavojamos ingvera cepumus vari uzlabot ar marmelādes, krēma vai putukrējuma kārtiņu, bet arī bez tā visa tie garšo lieliski.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās svētku piparkūkas

Foto: Vida Press

Gardas piparkūkas ar pipariņu, kuras noderēs gan likšanai uz kārā zoba, gan svētku eglītes dekorēšanai.

Lasīt vairāk

Piparkūku mīkla no iepriekšējiem Ziemassvētkiem - cik droši cept?

Foto: PantherMedia/Scanpix

Cik droši ir cept piparkūkas no mīklas, kas gatavota uz pagājušajiem Ziemassvētkiem? Pēc konsistences tai nav ne vainas, arī smarža laba, portāla "Cālis.lv" virtuves forumā vaicā kāda lietotāja.

Saldā rulete ar piparkūkām

Kuram gan negaršo saldā šokolādes "desa"? Izmēģini Ziemassvētku versiju - ar piparkūkām!

Lasīt vairāk

Ditas Lases veģetārās bio piparkūkas

Foto: Foto: Laura Krampe

Trīs sievietes – kampaņas BioLoģiski! vēstnese, pārtikas pētniece un mamma Laura Grēviņa, kampaņas BioLoģiski! vēstnese, rakstniece Dace Rukšāne un veģetārā uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase pieņēma izaicinājumu – pagatavot piparkūku mīklu, izmantojot tikai bioloģiski sertificētas sastāvdaļas.

Lasīt vairāk

Daces Rukšānes mammas un mammas mammas bio piparkūkas

Foto: Foto: Laura Krampe

Trīs sievietes – kampaņas BioLoģiski! vēstnese, pārtikas pētniece un mamma Laura Grēviņa, kampaņas BioLoģiski! vēstnese, rakstniece Dace Rukšāne, veģetārā uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase pieņēma izaicinājumu – pagatavot piparkūku mīklu, izmantojot tikai bioloģiski sertificētas sastāvdaļas.

Lasīt vairāk

Lauras Grēviņas bioloģiskās medus piparkūkas

Foto: Foto:Laura Krampe

Trīs sievietes – kampaņas BioLoģiski! vēstnese, pārtikas pētniece un mamma Laura Grēviņa, kampaņas BioLoģiski! vēstnese, rakstniece Dace Rukšāne, veģetārā uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase pieņēma izaicinājumu – pagatavot piparkūku mīklu, izmantojot tikai bioloģiski sertificētas sastāvdaļas.

Lasīt vairāk

Rudzu miltu piparkūkas

Foto: Shutterstock

Nedaudz citādākas piparkūkas, kuras gatavo no rudzu miltiem.

Lasīt vairāk

Rairitas piparkūkas

Foto: Shutterstock

Kraukšķīgas, trauslas un mutē kūstošas piparkūkas!

Lasīt vairāk

Piparkūku kakao ar dedzinātiem zefīriem

Svētku sajūtai un īpašam pārsteigumam - kakao dzēriens ar dedzinātu zefīru.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!