Foto: Shutterstock

Pat pieredzes bagātākajiem kūku cepējiem starp neskaitāmām izcilām kūkām gadās pagatavot vienu tādu, kuras biskvīts nekrīt laukā no kūkas formas un beigu beigās sadalās uz pusēm. Tā vietā, lai pārmestu sev neuzmanību un jauktu jaunu mīklas porciju, lai kūku ceptu vēlreiz, visu vēl var saglābt.

Ar porainas un gaisīgas mīklas kūkām ir pavisam viegli, ja tās, ņemot laukā no formas, salūzušas lielos gabaliņos. Visu sastiķēt kopā palīdzēs saldais sviesta krēms, ar kuru dekorē kūkas (pagatavots, piemēram, pēc šo kēksiņu receptes).

Pirmā lieta, kas ar salūzušu kūku jādara, – jāatdzesē un nekādā gadījumā nevajag to aiztikt bez liekas vajadzības, lai nenolūztu vēl kāds gabaliņš. Tas tikai padarīs vienkāršāku kopā stiķēšanas procesu, jo sīkos gabaliņos saberztu biskvītu kopā nesalikt.

Tātad, kad kūka atdzisusi, to izņem no formas. Ja biskvīts biezs, ar silikona lāpstiņu vai karoti uzsmērē sviesta krēmu uz "lūzuma" vietām plānā kārtiņā. Pēc tam kūku saliek kopā, stingri saspiež un liek ledusskapī, lai krēms sastingtu vismaz uz stundu. Ledusskapja vēsumā sviesta krēms sacietēs labi un ātri, norāda CooksIllustrated.com. Tāpēc saldais krēms būs kā garda līme salūzušajām biskvīta daļām.

Kad kūkas daļas sastiķētas kopā un sastingušas ledusskapī, to var ņemt laukā un dekorēt, kā iecerēts. Vislabākais būs visu salūzušā biskvīta daļu apsmērēt ar sviesta toršu glazūru, lai nebūtu jāuztraucas, ka kūka vēlreiz varētu salūzt.

Bet ko darīt, ja kūka salūzusi tā, ka to nesaglābt? Nevajag bēdāties, jo arī no neglābjami mazos gabaliņos sadrupuša biskvīta var pagatavot garšīgu desertu. Kārto biskvīta gabaliņus deserta glāzēs kārtās, starpā liekot putukrējumu, maskarpones saldo krēmu un kādu ogu vai augli!

Smelies iedvesmu garšīgām kūku cepšanas gaitām ar kādu no Tasty.lv receptēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!