Foto: Shutterstock
Biji iecerējis kādu pārsteigt ar pašgatavotu torti, bet darbu steigā attapies pārāk vēlu un tortes cepšanai vairs nav laika? Nebiji domājis svinēt dzimšanas dienu, bet pieteicās negaidīti ciemiņi? Divdesmit minūšu laikā pagatavojama torte šādās situācijās būs īsts glābiņš, turklāt nebūs melots, apgalvojot, ka torte ir pašgatavota.

Lai uz ātru roku pagatavotu torti, tev būs nepieciešamas trīs biskvīta ripas (tās var nopirkt jebkurā lielveikalā), burciņa tava iecienītākā ievārījuma (labāk izvēlies skābenu ievārījumu, kas sabalansēs krēma un biskvīta saldumu) un trīs sastāvdaļas krēmam:

  • 220 g mīksta sviesta;
  • 150 g pūdercukura;
  • 220 g bezpiedevu krēmsiera.

Sviestu ieliek lielā bļodā. Iesijā tajā pūdercukuru un ar mikseri samaisa. Pievieno krēmsieru un puto 2 minūtes.

Noderīgi ieteikumi:

  • Ja pievienosi krēmam ēdamkaroti konjaka, tas iegūs patīkamu valriekstu piegaršu;
  • Ēdamkarote citronu sulas sabalansēs krēma saldumu;
  • Lai krēms iegūtu patīkamu augļu garšu, pievieno tam sablendētu banānu un iekul masā;
  • Pievienojot krēmam pāris ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu un pāris ēdamkarotes sausā piena maisījuma, krēms iegūs eksotisku garšas noti, kas līdzināsies "Bounty" batoniņiem;
  • Kafijas krēmu iegūsi, pievienojot krēmam tējkaroti šķīstošās kafijas pulvera, bet šokolādes krēmu – pievienojot kakao pulveri;
  • Krēma iekrāsošanai vari izmantot arī dažādas pārtikas krāsvielas.

Te atradīsi septiņas receptes ātri un vienkārši pagatavojamiem krēmiem ar iebiezinātā piena piedevu.

Uz katras biskvīta kārtas uzsmērē krēmu un ievārījumu. Kad kārtas sakārtotas, atlikušo krēmu izlīdzina apkārt visai tortei un izmanto dekorēšanai.

Kā dekorēt torti

Foto: Shutterstock

Ja vēlas torti dekorēt ar krāšņām putukrējuma rozēm, tad, lai rozes uz tortes nesakristos, putošanas laikā saldajam krējumam pievieno putukrējuma stindzinātāju, kura sastāvā ir ciete, pūdercukurs un cietinātājs. Lietošana pavisam vienkārša – iesāk putot saldo krējumu un, kad masa paliek biezāka, pievieno stindzinātāju un turpina putot, līdz tā ir stingra. Lieto paciņu stindzinātāja uz puslitru auksta saldā krējuma. Svarīgi, lai saldais krējums tiešām būtu auksts, tikko izņemts no ledusskapja, un svaigs, nevis derīguma termiņa beigās, – tikai tad tas saputosies stingrās putās un neatsulosies.

Foto: Shutterstock

Ļoti kārdinoši izskatīsies torte, kas pārlieta ar šokolādes glazūru. Šāda glazūra ir arī pavisam vienkārši un ātri pagatavojama. Kā to paveikt, uzzināsi šajā rakstā.

Tortes rotājumiem var izmantot arī dažādus augļus un ogas, ķiršus no kompota, šokolādes skaidiņas, riekstus, svaigas vai cukurotas dzērvenes, augļu sukādes, zefīru pusītes, bezē cepumiņus, marmelādes konfektes, ko sagriež šķēlītēs, iegriež pa diagonāli un sarullē, veidojot krāšņas rozes, papildinot ar cukura lapiņām. Gatavus rotājumus var meklēt arī saldumu veikalos.

Noskaties video ar ātrās tortes tapšanas procesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!