Foto: Shutterstock

Karstuma vilnim pieņemoties spēkā, viens no glābiņiem, kas palīdz atvēsināties, protams, ir saldējums. Taču kādi ir tie knifiņi, kas palīdzēs auksto desertu pagatavot ļoti ātri, lai varētu ēst tūlīt?

Viena no svarīgākajām lietām, ko piekopj teju ikviens ātri pagatavojamo saldējumu gatavotājs – izejvielas vienmēr būs pa rokai un noglabātas saldētavā jau laicīgi. Šeit gan jānorāda, ka ātri pagatavojamos saldējumus negatavo no saldā krējuma.

Ja saldētavā ir ogas, banāni vai kāds cits auglis – lieliski. Puse no vajadzīgā, lai iegūtu auksto desertu, jau ir tavā rīcībā. Arī tad, ja tavā ledusskapī saldētas ogas ne ar uguni nesameklēt, nav vērts krist izmisumā – žigli dodies uz veikalu, kur, pašiverējot pa lielajām saldētavām, noteikti atradīsi vismaz saldētas zemenes vai avenes. Pēc tam atliek vien piemeklēt kādu bezpiedevu jogurtu, piemēram, grieķu. Jogurts it īpaši noderēs saldēto ogu ātrajiem saldējumiem, jo piešķirs tiem krēmīgu garšu. Lai sakultu saldējumu, vari izmantot gan rokas blenderi, gan jaudīgu stacionāro blenderi, ļaujot tam visu izdarīt tavā vietā. Kad sastāvdaļas sajaukušās, saldējums būs gatavs ēšanai. Saldākam rezultātam ierasto cukuru labāk aizstāj ar veselībai draudzīgāko medu, bet īsteniem kārumniekiem iesakām ātrā saldējuma iecukurošanai izmantot iebiezināto pienu.

Kas attiecas uz saldēto banānu saldējumu jeb "nice cream", tad tā pagatavošana ir vēl jo vieglāka. Saldēto banānu gabaliņus atliek vien sabērt blenderī, pievienot tiem kādu saldinātāju (medu, agaves sīrupu, kļavu sīrupu), ogu, augli, zemesrieksti sviestu vai, piemēram, kakao, un kārtīgi sablendēt vienmērīgā masā. Rezultātā iegūsi krēmīgu un ārkārtīgi garšīgu saldējuma līdzinieku, ko varēsi ēst uzreiz pēc pagatavošanas, turklāt bez mazākajām šaubām par to, kādas ir veldzējošā kāruma sastāvdaļas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!