Foto: Shutterstock
Vasara pavisam noteikti ir augļu un ogu laiks. Visvienkāršākais veids, kā tos baudīt, – sagriezt nelielos gabaliņos un sajaukt bļodiņā – tāds nieks un augļu vai ogu salāti gatavi. Tomēr arī šo šķietami vienkāršo maltīti var padarīt vēl gardāku. Lūk, daži padomi no "Popsugar", kā to paveikt.

Izvēlies sezonālos augļus un ogas – garšas un kopējās tekstūras ziņā tieši tie augļi un ogas, kas salasāmi dārzos un mežos būs paši labākie augļu salātiem. Nedaudz ķiršu, melleņu, banānu, aveņu, un salāti būs daudz labāki, nekā tad, ja izvēlēsies ābolus, kas ievesti no citurienes.

Salātiem izmanto vienādas gatavības augļus un ogas. Salātus var sabojāt tas, ka viens augļa gabaliņš ir pārāk mīksts, bet kāds cits – ļoti ciets un negatavs. Centies izmantot tādus augļus un ogas, kas ir ideālā gatavībā un nav ne par cietu, ne par mīkstu.

Padari augļu bļodiņu skaistāku. Ēdienam ir jābūt ne vien baudai garšas ziņā, bet arī izskata. Tāpēc izvēlies sastāvdaļas visās varavīksnes krāsās – rozā avenes, zaļos kivi, dzeltenos banānus, zilās mellenes un sārtās jāņogas. Tādā veidā maltīte izskatīsies apetītlīga un pārsteigs ar daudzo augļu un ogu garšām.

Atceries izņemt kauliņus, sēklas un notīrīt miziņas. Nevienam taču nepatīk tas, ka ēšanas laikā kaut kas jāķeksē no mutes un jānoliek uz šķīvja malas. Tāpēc laicīgi izņem ķiršiem kauliņus, zemenēm noņem lapiņas, bet kivi – nomizo.

Sagriez augļus vienādos gabaliņos – tas ir viens no priekšnoteikumiem, lai augļu salāti vienmērīgi sajauktos. Patīkams pluss – tos būs arī vieglāk ēst.

Katru augli vai ogu izmanto vienlīdzīgos daudzumos. Tādā veidā viss garšīgais būs vienādās devās un nebūs jāatstāj šķīvī ļoti daudz kā tāda, kas varbūt negaršo tik ļoti.

Garšas pastiprināšanai izmanto citrusaugļus. Svaiga citronu vai greipfrūtu sula ne tikai piešķirs augļu salātiem izteiksmīgāku garšu, bet pildīs arī praktisku funkciju – tā neļaus apbrūnēt, piemēram, āboliem.

Pievieno garšaugus! Piparmētras būs ideālais zaļums, ko pievienot augļu un ogu salātiem. Jo īpaši labi piparmētru svaigums saskanēs ar meloni, ogām un citrusaugļiem.

Ja gadās, ka salātos izmantoti mazliet negatavi augļi vai ogas – apkaisi ar mazliet pūdercukura. Pūdercukurs garšu padarīs maigāku, augļu bļodiņa būs mazliet saldāka un sulīgāka.

Pievieno putukrējumu vai bezpiedevu jogurtu. Tas jo īpaši labi garšos ar ogām un kauliņaugļiem, piemēram, persikiem vai nektarīniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!