Foto: Shutterstock
Ja virtuvē izvēlies darba rīkus no daīgiem materiāliem, tad noteikti tavā īpašumā ir viens vai vairāki koka dēlīši. Kā tos pareizi kopt, lai tie kalpotu pēc iespējas ilgāk un saglabātu "svaigu" izskatu?

Visvienkāršākā lieta, ko var izdarīt pāris minūšu laikā, ir dēlīti ierīvēt ar rupjo sāli un norīvēt ar uz pusēm pārgrieztu citronu. Šādā veidā atbrīvosies no pāri palikušajām smalkajām pārtikas daļiņām un nepatīkamajām smakām.

Ja vēlies koka dēlītim likt izskatīties jaunākam nekā tas ir patiesībā, iegādājies saimniecības preču veikalā minerāleļļu, kas piemērota arī virsmām, kuras nonāk saskarē ar pārtiku, un reizi mēnesī dēli apstrādā ar šo eļļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!