Foto: Shutterstock
Sviesta krēmi ir visbiežāk izmantotie krēmi kūku un kēksiņu rotāšanai. Tie viegli veidojas un ir piemēroti dažādu rozīšu, vilnīšu un turbāniņu veidošanai, rotājumam pēc tam ilgstoši sagalabājot savu formu.

Izšķir piecus galvenos sviesta krēma veidus. Katram no tā ir atšķirīga sviesta proporcija krēma masā, kā arī atšķirīga ir papildinošā krēma sastāvdaļa. Sviests, protams, ir galvenā sastāvdaļa visos krēmos, tam ir jābūt svaigam, bez sāls un citām piedevām. Visus nepieciešamos aromātus, garšas buķeti un krāsu pievieno krēma gatavošanas procesā.

Sviesta krēms ar kondensēto pienu

200 gramiem krēma būs nepieciešami: 100 g sviests, 4 ēdamkarotes kondensētais piens.

Sviestam jābūt siltam, ļoti mīkstam. To ar mikseri kuļ, līdz veidojas gaišas, gaisīgas putas. Turpinot kult, pamazām pievieno kondensēto pienu. Krēmu kuļ, līdz veidojas bagātīgs, gluds krēms. Ja kūciņas rotā ar joprojām siltu, neatdzesētu krēmu, rotājumiem ir spīdīga virsma, bet viegli izplūdis zīmējums. Ja krēmu atdzesē, rotājumi būs matēti, bet reljefi.


Sviesta krēms ar cukura sīrupu


Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

200 gramiem krēma būs nepieciešami: 100 g sviests, 3 ēdamkarotes cukurs, 4 ēdk. ūdens.

Katliņā ieber cukuru, ielej ūdeni un uz uguns karsē, līdz sīrups uzvārās. Uzreiz noņem no uguns, izmaisa, līdz cukurs izšķīdis. Sīrupu atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Sviestam jābūt siltam, ļoti mīkstam. To ar mikseri kuļ, līdz veidojas gaišas, gaisīgas putas. Turpinot kult, pamazām pievieno atdzesētu cukura sīrupu. Krēmu kuļ, līdz veidojas bagātīgs, gluds krēms.

Sviesta krēms ar pūdercukuru


Foto: Shutterstock


200 gramiem krēma būs nepieciešami: 100 g sviests, 4 ēdamkarotes pūdercukurs (izsijāts caur sietiņu).

Sviestam jābūt siltam, ļoti mīkstam. To ar mikseri kuļ, līdz veidojas gaišas, gaisīgas putas. Turpinot kult, pamazām pievieno pūdercukuru. Krēmu kuļ, līdz veidojas bagātīgs, gluds krēms.

Sviesta krēms ar olām un pienu


Foto: Shutterstock


200 gramiem krēma būs nepieciešami: 100 g sviests, 2 ēdamkarotes pūdercukurs (izsijāts caur sietiņu), 1 ola, 2 ēk. piens.

Katliņā ieber cukuru, ielej pienu un, nepārtraukti maisot, uz uguns karsē, līdz piens uzvārās. Uzreiz noņem no uguns. Citā katliņā sakuļ olu un, turpinot kult, olai pamazām pievieno karsto pienu. Pēc tam pienu ar olu karsē gandrīz līdz vārīšanās punktam. Piena sīrupu atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Sviestam jābūt siltam, ļoti mīkstam. To ar mikseri kuļ, līdz veidojas gaišas, gaisīgas putas. Turpinot kult, pamazām pievieno piena sīrupu. Krēmu kuļ, līdz veidojas bagātīgs, gluds krēms.

Sviesta krēms ar olām

Foto: Shutterstock

200 gramiem krēma būs nepieciešami: 100 g sviests, 2 ēdamkarotes pūdercukurs (izsijāts caur sietiņu), 1 ola.

Katliņā ieber cukuru, pievieno olu un sakuļ. Uz uguns karsē, līdz olas temperatūra ir 45. Uzreiz noņem no uguns. Olu kuļ, līdz tās apjoms dubultojies vai pat trīskāršojies. Turpinot kult, olu krēmu atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Sviestam jābūt siltam, ļoti mīkstam. To ar mikseri kuļ, līdz veidojas gaišas, gaisīgas putas. Turpinot kult, pamazām pievieno olu sīrupu. Krēmu kuļ, līdz veidojas bagātīgs, gluds krēms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!