Viss par figūrai draudzīgiem salātiem: noderīgi knifiņi un mazkaloriju mērces
Foto: Shutterstock

Salāti ir neatņemama ēdienkartes sastāvdaļa katram, kurš nolēmis ievērot veselīgus ēšanas paradumus un atbrīvoties no kāda lieka kilograma, tādēļ atklāsim, kas jāņem vērā, gatavojot salātus, lai tie nenodarītu skādi slaidajai līnijai.

Pareizi pagatavoti salāti ir figūrai draudzīgs ēdienkartes papildinājums, jo šis ēdiens satur daudz vērtīgu vitamīnu, minerālvielu, šķiedrvielu un citu tievēšanu veicinošu labumu. Tomēr pat visveselīgākos salātus, rīkojoties nemākulīgi, var pārvērst par īstu kaloriju bumbu. Nepareizi izvēlētas sastāvdaļas, treknas mērces un nepiemērotas piedevas – tās ir tikai dažās lietas, kas var noiet greizi, gatavojot salātus. Lai turpmāk izvairītos no muļķīgām kļūdām, ņem vērā šos piecus portāla "Tipichnyjkulinar" padomus.

Netaupi dārzeņus

Viss par figūrai draudzīgiem salātiem: noderīgi knifiņi un mazkaloriju mērces
Foto: Shutterstock

Veselīgu salātu pamatu jāveido lielākoties dārzeņiem. Visi dārzeņi ir lielisks šķiedrvielu un vitamīnu avots. Tie nepārslogo organismu, jo ir viegli sagremojami. Nav mazsvarīgs arī tas fakts, ka dārzeņi sniedz ilgstošu sāta sajūtu. Protams, vispareizākā izvēle būs tieši svaigi dārzeņi, bet vari dažādot ēdienkarti, gatavojot salātus arī no ceptiem, vārītiem vai tvaicētiem dārzeņiem dažādās kombinācijās.

Izvēloties dārzeņus, ņem vērā sezonalitātes principu. Ziemā salāti no pareizi uzglabāta, sulīga pašmāju rutka vai burkāna noteikti būs daudz vērtīgāki un veselīgāki nekā aizjūras bezgaršīgais gurķis vai tomāts. Neaizmirsti arī par sēnēm – tās satur maz kaloriju, tādēļ lieti noderēs salātu papildināšanai.

Nav mazsvarīgs arī ēdiena vizuālais faktors, tādēļ, izvēlies tādus produktus, lai gala rezultātā salāti izskatītos krāsaini, dzīvespriecīgi un apetītlīgi. Košumu salātiem piešķirs dažādu krāsu paprikas, burkāni, bietes, blanšēti brokoļi vai zaļie zirnīši. Vēl lielākam raibumam vari pievienot arī konservēras kukurūzas graudiņus, čili pipparu ripiņas vai granātābola sēkliņas.

Lasi tālāk un uzzini citus veselīgu salātu "anatomijas" knifiņus un liesu salātu mērču receptes.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka