Foto: Shutterstock

Uztura speciālisti iesaka vistas gaļu gan svara zaudēšanai, gan ķermeņa formas uzturēšanai, kā arī kopumā veselīga dzīvesveida piekopšanai. Pateicoties lielajam olbaltumvielu daudzumam un mazajam tauku saturam, vistas gaļa ir vērtīgs produkts visas ģimenes uzturā. Tomēr produkta labo īpašību nonākšanai mūsu organismā būtiska ir pareiza gaļas uzglabāšana un pagatavošana.

  1. Svaigu vistas gaļu ledusskapī vēlams glabāt ne ilgāk par divām dienām.
  2. Lai varētu vistas gaļu uzglabāt ilgāku laika periodu, ieteicams to sasaldēt uzreiz pēc iegādāšanās.
  3. Veselu un svaigu vistu var uzglabāt saldētavā (-18 ⁰С) vienu gadu, bet svaigas vistas daļas līdz deviņiem mēnešiem.
  4. Vistas gaļu nedrīkst atkausēt istabas temperatūrā.
  5. Izvairies no atkārtotas vistas gaļas sasaldēšanas – tā gaļa zaudēs visas savas vērtīgās īpašības.
  6. Lai saglabātu maksimāli daudz vērtīgo vistas gaļas uzturvielu, to ieteicams tvaicēt, sautēt vai cept.
  7. Gatavojot iemīļotos vistas ēdienus, krējumu vai majonēzi var aizvietot ar grieķu jogurtu vai dabīgo jogurtu bez piedevām.
  8. Nav ieteicam vistas ēdienos lietot pārāk daudz sāls - to var aizstāt ar ķiplokiem vai franču sinepēm.
  9. Vistas gaļu vienmēr vēlams ēst kopā ar dārzeņiem – tas ne tikai palīdz organismam labāk pārstrādāt gaļu, bet arī sniedz papildu uzturvielas.
  10. Ja vēlies pagatavot liesāku maltīti un samazināt tauku daudzumu, atbrīvo vistu no ādas. Kā arī vērts atcerēties, ka tumšā vistas gaļa satur vairāk tauku nekā gaišā.

Nedēļas tēma - sadarbībā ar Latvijas vadošo putnu gaļas ražotāju "Putnu fabrika Ķekava"

"Putnu fabrika Ķekava" ir Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs ar teju 50 gadu pieredzi. Kā pilna ražošanas cikla uzņēmums PF "Ķekava" saražo vairāk nekā 65% no kopējā Latvijā ražotā putnu gaļas apjoma no pašu audzētiem cāļiem. PF "Ķekava" svaigā vistas gaļa ir pirmais putnu gaļas segmenta produkts Latvijā, kam piešķirta nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norāde - "Kvalitatīvs produkts" jeb "Zaļā karotīte". Tā apliecina, ka PF "Ķekava" svaigās gaļas produkcija tiek ražota Latvijā, izmantojot vietējās izejvielas, un atbilst paaugstinātas kvalitātes standartiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!