Foto: Shutterstock

Vokpannu esam raduši izmantot tādu ēdienu pagatavošanai, kurā ir dārzeņi, vārīti rīsi, olu un citas nūdeles. Tomēr, ja šādu Āzijas virtuves gardumu gatavošana mājās notiek reti un pati panna vientuļa stāv virtuves plauktā ilgi neizmantota, tai var atrast arī citus pielietojumus.

Viena no lietām, ko pagatavot vokpannā, ir eļļā vārītās uzkodas. Tā kā kvalitatīva vokpanna ātri uzkarst un saglabā augstu temperatūru, arī tajā ielietā augu eļļa tādējādi būs vēl jo labāka fritēšanai, jo neatdzisīs. Tāpēc, ja plānots gatavot eļļā vārītas garneles, fritētus kartupeļus, rīvmaizē apviļātas siera nūjiņas un daudz ko citu, vokpanna noderēs. Galvenais palīginstruments, kas būs vajadzīgs – caurdurtā karote, lai pagatavotās uzkodas uzreiz varētu izņemt no eļļas bez problēmām.

Ja mājās ir iecienītas maltītes, kas tvaicētas bambusa groziņos ar vāku (tos parasti liek lielos katlos), tad arī vokpanna noderēs šai ēst gatavošanas manierei. Vokpannas pamatnē ielej ūdeni, liek virsū bambusa tvaicētājus un pagatavo garšīgus pelmeņus, zivs fileju vai dārzeņus, kā norāda kulinārijas portāls TheKitchn.com.

Meksikāņu ēdienu cienītāji noteikti ar tortiljām ir uz "tu". Tāpēc nākamo reizi, kad tiks gatavoti pildītie gardumi, nelielās tortiljas var viegli uzsildīt vokpannā, tā vietā, lai darbinātu cepeškrāsni. Apaļās tortiljas vienkārši liek gar karstas vokpannas lēzenajām malām un viss.

Bet filmu vakarus noteikti papildinās karsts un kraukšķīgs popkorns. Tāpēc, tā vietā, lai pirktu mikroviļņu krāsnī pagatavojamos, ārkārtīgi sāļos popkornus, kukurūzas graudus var pagatavot vokpannā. Pannā lej aptuveni 10-15 ml augu eļļu, un ieber aptuveni 100 gramus popkorna graudus. Uzliek vāku un ļauj popkorna graudiem paukšķināt. Gatavo popkornu apkaisa ar garšvielām un gatavs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!