Foto: Shutterstock
Ideāli izceptas, saldenas un zeltainas vafeles – tādas pagatavot nav grūti, taču ir jāzina, kā. Par godu Vafeļu dienai, kas alternatīvajā kalendārā ierakstīta 24. augustā, "Tasty" apkopoja dažus vērtīgus padomus. Kad svarīgākais iegaumēts, izvēlies kādu no receptēm un atzīmē vafeļu dienu garšīgi!

Viena no svarīgākajām lietām, kas jāizdara – iepriekš kārtīgi jāuzkarsē vafeļu panna. Vienmērīgi uzsilusi panna nodrošinās to, ka vafeles izcepsies vienmērīgi, to virskārta būs zeltaina, kā arī patīkami kraukšķīga. Nevajadzētu gaidīt, ka panna pati signalizēs par uzkaršanu, un uzreiz liet tajā vafeļu mīklu. Labāk pagaidīt nedaudz ilgāku brīdi un tikai tad, kad panna ir tiešām karsta, sākt gatavot vafeles.

Nepārcenties ar pannas ietaukošanu. Tā kā lielākajā daļā recepšu pašai mīklai ir jāpievieno sviests vai eļļa, nav vajadzības izmantot papildu taukvielas pannai. Ja jūti, ka mīkla līp pie pannas, vienkārši pievieno tai vairāk eļļas vai sviesta, neziežot to uz pannas.

Pufīgām vafelēm – saputo olu baltumus atsevišķi. Tāpat, kā biskvītam, arī vafelēm "patiks", ja olu baltums tiks saputots atsevišķi un tikai tad iejaukts mīklā. Olu baltumus pievieno mīklai pašās beigās, viegli iecilājot tos šķidrajā masā.

Mīklu nepārmaisi! Ja mīklu maisīsi pārāk ilgi, tās konsistence mainīsies un izceptās vafeles nebūs tik stingras. Tās drīzāk iegūs mazliet gumijotu tekstūru. Tāpat – sausās sastāvdaļas sajauc atsevišķi no mitrajām.

Kad mīkla beidzot ielieta pannā un vafeles cepas – necilā pannas vāku! Tādā veidā panāksi tikai to, ka vafeles neizcepsies līdz galam. Labāk pagaidi, kad par vafeļu gatavību ziņos pati panna.

Vafeļu konusi ar mājās gatavotu saldējumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mājās cepti vafeļu konusiņi, kuros ieliktas skaistas, apaļas mājas saldējuma bumbas. Našķis, kuru nemaz nevajag doties baudīt kādā kafejnīcā, bet var pagatavots pats.

Lasīt vairāk

Vafeles pildītas ar kondensēto pienu

Foto: Shutterstock

Vafeles pildītas ar kondensēto pienu - kraukšķīgs našķis svētkiem un ikdienai.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgas plānās vafeles

Foto: Shutterstock

Klasiskā mīkla plānajām, kraukšķīgajām vafelēm.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās vaniļas vafeles

Foto: Shutterstock

Kraukšķīgās vaniļas vafeles - gardas tāpat, bet pēc vēlmes var pildīt ar to, kas pašam tīk.

Lasīt vairāk

Video: klasiskās beļģu vafeles

Brīvdienās un svētkos varam atļauties našķēties vairāk, un šādām reizēm lieliski piestāvēs klasiskās beļģu vafeles, kas savu izcilo garšu vēl jo vairāk pierādīs kombinācijā ar saldējuma bumbu, vaniļas mērci un svaigām ogām. Nesakiet, ka nebrīdinājām - papildporcija garantēta!

Lasīt vairāk

Vafeles flāmu gaumē

Foto: Shutterstock

Vafeles flāmu gaumē īpaši gardas ar medu vai vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

'Padomju laiku' vafeles

Foto: Shutterstock

Klasiskās plānās vafeles - nezūdoša vērtība.

Lasīt vairāk

Vafeles sirsniņpannām

Foto: Shutterstock

Vafeles sirsniņpannā būs bērnu ballītes labākais cienasts.

Lasīt vairāk

Video: Siera-dārzeņu omlete, kas cepta vafeļu pannā

Ne vienam vien mājās glabājās vafeļu panna, kas tiek izmantota vien reizēs, kad tiek cepti kraukšķīgie kārumi, taču Tasty.lv sarūpējis noderīgu video pamācību, kā vēl var izmantot šo ierīci gardu ēdienu gatavošanā. Šoreiz – sātīga omlete laiskajiem rītiem!

Lasīt vairāk

Video: Kartupeļu pankūkas ceptas vafeļu pannā

Kurš gan spēj atteikties no kraukšķīgām kartupeļu pankūkām? Ja no šī ēdiena gatavošanas atturies lielā eļļas daudzuma dēļ, tad izmēģini pankūkas izcept vafeļu pannā. Tikpat kraukšķīgas, gardas un bez eļļas!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!