Foto: Shutterstock

Tveicīgajās vasaras dienās, kuras šogad seko viena otrai bez atelpas, nav nemaz tik viegli izplānot ēdienkarti tā, lai nenopūlētos pie karstas plīts. Tomēr ir viens ēdiens, kas glābs pat vistveicīgākajā dienā – aukstā zupa. Viena no visērtāk pagatavojamākajām aukstās zupas variācijām ir zupa uz kefīra bāzes, tāpēc "Tasty" parūpējās un apkopoja 10 gardas receptes, lai nebūtu jālauza galva, ko atvēsinošu celt galdā.

Pamata lietas, kas nepieciešamas, lai pagatavotu kefīra auksto zupu, ir pats kefīrs un dārzeņi. Lai zupa būtu aromātiskāka, iesākumā ieteicams likt katlā sasmalcinātus zaļumus, pievienot šķipsnu sāls un ar koka stampiņu vai karoti kādu brīdi paberzēt zaļumus, lai no tiem izdalītos sulas.

Tālāk jau katram pašam atliek izvēlēties to, kas visvairāk tīk. Piemēram, zupu var atstāt baltu un iejaukt tajā vien sagrieztus gurķus, redīsus un desu. Bet, ja vismīļākā ir rozā biešu zupa, tad atliek vien par pamatu izvēlēties marinētas vai vārītas bietes, pievienot zaļumus un svaigus gurķus, un atveldzējoša maltīte gatava!

Aukstā avokado zupa

Foto: DELFI

Jūs noteikti zināt, ka vislabākās receptes top tad, kad to vismazāk gaida. Arī šis nav izņēmums, jo draudzenes vadīta, izmēģināt auksto zupu ar avokado un kefīru, vadījos pēc intuīcijas un radīju kaut ko tik gardu, ko būtu vērts izmēģināt arī Tasty.lv lasītājiem. Tā kā klasiskā biešu aukstā zupa nu jau ir nedaudz apnikusi, šī ir lieliska alternatīva, ar ko sevi palutināt karstajās vasaras dienās. Turklāt ēdiens ir gana kreptīgs, lai remdinātu izsalkumu pat sātīgāko ēdienu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Okroška ar kefīru un kvasu

Foto: Shutterstock

Svaiga un viegla aukstā zupa ar nelielu pikantumu - salami desas gabaliņiem. Daudz ātrāk zupu varēs pagatavot, ja kartupeļi un olas būs jau novārīti.

Lasīt vairāk

Aukstā skābeņu zupa ar zirnīšiem un marinētām bietēm

Foto: DELFI

Tuvojoties svētkiem, jaunu garšu meklējumos mūsu ceļš aizveda līdz restorānam "Bibliotēka Nr.1" un šīs vietas šefpavāram Mārim Jansonam, kurš nu "Tasty.lv" lasītājiem piedāvā atspirdzinošu auksto zupu ar svaigām skābenēm un kefīru. Aukstās zupas pamatu sagatavo atsevišķi no piedevām, abas daļas sajaucot pirms pasniegšanas. Ja marinētas bietes būs jau gatavas, zupu varēs pagatavot ļoti ātri.

Lasīt vairāk

Aukstā zupa ar gurķiem un redīsiem

Foto: Shutterstock

Atvēsinoša un veldzējoša aukstā zupa ar kraukšķīgiem redīsu un gurķu gabaliņiem. Pasniedz ar ķiploku grauzdiņiem.

Lasīt vairāk

Aukstā zupa ar girosu

Foto: Shutterstock

Kefīra un marinētu biešu aukstā zupa ar girosu - sātīgākām vasaras pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Vistas okroška

Foto: Shutterstock

Vistas okroška - ieteicama vasarā, līdzīga kā aukstā zupa, taču garšo savādāk.

Lasīt vairāk

Aukstā skābeņu zupa

Foto: Shutterstock

Karstas dienas pusdienām - aukstā skābeņu zupa.

Lasīt vairāk

Baltā aukstā zupa ar kefīru

Foto: Shutterstock

Baltā aukstā zupa ar kefīru, kartupeļiem, gurķiem un olām.

Lasīt vairāk

Aukstā kefīra zupa ar redīsiem un gurķiem

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojama un vienkārša aukstā zupa ar redīsiem un gurķiem, kas veldzēs tveicīgākā dienā.

Lasīt vairāk

Aukstā zupa ar desu un marinētām bietēm

Foto: DELFI

Vienkārši pagatavojama marinētu biešu aukstā zupa ar kefīru.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!