10 auksto zupu receptes tiem, kurus bietes nevaldzina

10 auksto zupu receptes tiem, kurus bietes nevaldzina
Foto: Shutterstock

Svelmainās dienās baudīt auksto biešu zupu, protams, ir goda lieta, tomēr reizēm der pamainīt ēdienkarti. Tāpēc portāls "Tasty" apkopojis 10 auksto zupu receptes, kurās nav ne kripatiņas biešu – patiks tiem, kuriem sārtais dārzenis ir apnicis vai negaršo.

Klasiska izvēle aukstajām zupām, kuru gatavošanā bietes nav nepieciešamas, ir tomāti – no tiem sanāks ļoti atsvaidzinošs gaspačo, ko iecienījuši ļaudis Spānijā. Bet, ja gribas ko mūsu garšu kārpiņām pazīstamāku, pagatavo okrošku ar kefīru. Aukstajās zupās iederēsies arī gurķi un redīsi – tos var pievienot gan tomātu gaspačo, gan kefīra aukstajām zupām.

Lai auksto zupu atvēsinātu ātrāk, izmanto par pamatu šķidrumus, kas tik tikko izņemti no ledusskapja. Bet, ja aukstās zupas bāze ir ūdens, tad zupai vari pievienot arī kādu ledus gabaliņu. Auksto zupu gatavošanas trakumā noteikti nedrīkst aizmirst gan par garšvielām, gan garšaugiem – papildini zupu ar sāli, pipariem, kā arī sakapātiem lociņiem, dillēm, pētersīļiem, baziliku, piparmētrām vai kādu citu zaļumu. Lai garšīgi!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka