Iespējas ir bezgalīgas, taču vienmēr palīdzēs receptes no Tasty.lv virtuālās krātuves. Bez piedevām, galvenā vakariņu sastāvdaļa nebūtu nekas. Tāpat kā salātiem ir mērce, vistas stilbiņam ir nepieciešami salāti vai kartupeļi. Tāpēc papildini savu maltīti gudri – ar kādu ļoti garšīgu, interesantu, bet tajā pašā laikā ne pārāk sātīgu piedevu.
Piemēram, laba izvēle būs nevis vārītu kartupeļu kaudzīte, bet gan viens vai divi kartupeļi, kas pagatavoti kā vēdeklīši. Tagad, kad atsācies siltais laiks un gribas ko veselīgāku, izvēlies maltītei pievienot lapu salātus, piemēram, ar riekstiem un sieru, kas īpaši labi garšos kopā ar karbonādi. Jāizmanto arī jaunā dārzeņu sezona – pamēģini redīsus ne tikai pievienot salātiem, bet apcept cepeškrāsnī.
Ja rīsi apnikuši, bet pie gaļas prasās kāds graudaugu produkts, tad garda alternatīva būs kvinoja – pagatavo tos salātos kopā ar tomātiem un mērci. Sparģeļi, pupiņu pākstis, zirnīši – arī šie ir tie produkti, kas itin labi garšos kopā ar gaļu. Izvēlies to, kas liekas viskārdinošākais, un pie darba!
Krāsnī cepti kartupeļu vēdekļi ar bekonu
Ārkārtīgi labas un gardas vakariņas - krāsnī cepti kartupeļi ar bekonu, ķimenēm un sieru. Iesaku visiem, kam gribas lēti, labi un sātīgi paēst. Ij acij tīkami, ij vēderam labi!
Svaigie salāti ar apelsīniem, valriekstiem un zilo sieru
Svaigu lapu salāti no kresēm un rukolas, kam pievienoti saldie apelsīni, zilais siers un valrieksti. Ne vien garšīgi, bet arī figūrai draudzīgi!
Cukīni, redīsu un rukolas salāti
Vienkārši, ātri pagatavojami un gardi salāti vieglām pusdienām – cukīni strēmeles ar pavasarīgajiem redīsiem un rūgteno rukolu. Salātus izkārto uz šķīvja tāpat vai sajauc visu kopā lielā bļodā, ja tāda vēlēšanās.
Atsvaidzinošie tomātu salāti ar kvinoju un granātāboliem
Atsvaidzinoši un sātīgi, ļoti veselīgi un īpaši apetelīgi - tādi ir šie kvinojas salāti ar tomātiem un granātābolu sēkliņām.
Sautēti sarkanie kāposti ar āboliem un sidru
Koša recepte gavēņa laikam un ne tikai. Ābolu sidrā sautētie sarkanie kāposti garšos lieliski gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva. Izmēģini!
Tvaicēti brokoļi ar siera mērci
Vasarā, kad ir brokoļu laiks, tas ir jāizmanto, jo tie nekad negaršo labāk kā tikko svaigi no rīta nogriezti un vakarā apēsti. Tomēr daudziem brokolis neliekas īpaši pievilcīgs, īpaši bērniem. Tāpēc šis ir viens lielisks ēdiens, kā cilvēku domas mainīt un sākt lēnām brokoļus iemīlēt.
Zaļo zirnīšu sautējums ar bekonu
Ideāla recepte steidzīgajai ikdienai. Zaļo zirnīšu sautējums kārtīgi pabaros, tam nav nepieciešamas neskaitāmas sastāvdaļas un arī gatavošanas laiks ir visai īss. Šis noteikti ir ļoti labs veids, lai atklātu, cik dažādi un gardi pagatavojami saldēti zaļie zirnīši.
Svaigie sparģeļu salāti
Vienkāršas un veselīgas pusdienas, kas patīkami atsvaidzinās ierasto ēdienkarti.
Ceptas desiņas ar seleriju un pastinaku biezeni
Tik daudz labu lietu vienā gardā maltītē – biezenis, kas pagatavots no pastinakiem un selerijām un pasniegts kopā ar cepeškrāsnī apceptām desiņām. Tam visam klāt sutināti sarkanie kāposti ar sīpoliem, brokoļiem un vienkāršu mērcīti.
Cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē
Jaunie kartupelīši turpina iekarot mūsu pusdienu un vakariņu galdus. Šoreiz nedaudz citādāk pagatavoti, iedvesmojoties no Vidusjūras ēdienu vienkāršības. Ņem jaunos kartupeļus, tomātus un ķiplokus, piešauj klāt nedaudz anšovu un olīvu, un iegūsi pasakaini gardu maltīti!