Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Nereti ceļš līdz tam, kā mēs izlemjam par labu vienai vai otrai vakariņu maltītei, sākas ar vienu produktu. Piemēram, ja esam nopirkuši malto gaļu un izlēmuši cept kotletes, tās tad arī būs galvenā vakariņu sastāvdaļa. Bet, ko uz šķīvja likt blakus saceptajām kotletēm, karbonādēm, vistas filejai vai kādai citai gaļas maltītei?

Iespējas ir bezgalīgas, taču vienmēr palīdzēs receptes no Tasty.lv virtuālās krātuves. Bez piedevām, galvenā vakariņu sastāvdaļa nebūtu nekas. Tāpat kā salātiem ir mērce, vistas stilbiņam ir nepieciešami salāti vai kartupeļi. Tāpēc papildini savu maltīti gudri – ar kādu ļoti garšīgu, interesantu, bet tajā pašā laikā ne pārāk sātīgu piedevu.

Piemēram, laba izvēle būs nevis vārītu kartupeļu kaudzīte, bet gan viens vai divi kartupeļi, kas pagatavoti kā vēdeklīši. Tagad, kad atsācies siltais laiks un gribas ko veselīgāku, izvēlies maltītei pievienot lapu salātus, piemēram, ar riekstiem un sieru, kas īpaši labi garšos kopā ar karbonādi. Jāizmanto arī jaunā dārzeņu sezona – pamēģini redīsus ne tikai pievienot salātiem, bet apcept cepeškrāsnī.

Ja rīsi apnikuši, bet pie gaļas prasās kāds graudaugu produkts, tad garda alternatīva būs kvinoja – pagatavo tos salātos kopā ar tomātiem un mērci. Sparģeļi, pupiņu pākstis, zirnīši – arī šie ir tie produkti, kas itin labi garšos kopā ar gaļu. Izvēlies to, kas liekas viskārdinošākais, un pie darba!

Krāsnī cepti kartupeļu vēdekļi ar bekonu

Ārkārtīgi labas un gardas vakariņas - krāsnī cepti kartupeļi ar bekonu, ķimenēm un sieru. Iesaku visiem, kam gribas lēti, labi un sātīgi paēst. Ij acij tīkami, ij vēderam labi!

Lasīt vairāk

Svaigie salāti ar apelsīniem, valriekstiem un zilo sieru

Foto: Shutterstock

Svaigu lapu salāti no kresēm un rukolas, kam pievienoti saldie apelsīni, zilais siers un valrieksti. Ne vien garšīgi, bet arī figūrai draudzīgi!

Lasīt vairāk

Cukīni, redīsu un rukolas salāti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārši, ātri pagatavojami un gardi salāti vieglām pusdienām – cukīni strēmeles ar pavasarīgajiem redīsiem un rūgteno rukolu. Salātus izkārto uz šķīvja tāpat vai sajauc visu kopā lielā bļodā, ja tāda vēlēšanās.

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošie tomātu salāti ar kvinoju un granātāboliem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Atsvaidzinoši un sātīgi, ļoti veselīgi un īpaši apetelīgi - tādi ir šie kvinojas salāti ar tomātiem un granātābolu sēkliņām.

Lasīt vairāk

Sautēti sarkanie kāposti ar āboliem un sidru

Foto: Vida Press

Koša recepte gavēņa laikam un ne tikai. Ābolu sidrā sautētie sarkanie kāposti garšos lieliski gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva. Izmēģini!

Lasīt vairāk

Tvaicēti brokoļi ar siera mērci

Foto: ČetrasSezonas.lv

Vasarā, kad ir brokoļu laiks, tas ir jāizmanto, jo tie nekad negaršo labāk kā tikko svaigi no rīta nogriezti un vakarā apēsti. Tomēr daudziem brokolis neliekas īpaši pievilcīgs, īpaši bērniem. Tāpēc šis ir viens lielisks ēdiens, kā cilvēku domas mainīt un sākt lēnām brokoļus iemīlēt.

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu sautējums ar bekonu

Foto: Shutterstock

Ideāla recepte steidzīgajai ikdienai. Zaļo zirnīšu sautējums kārtīgi pabaros, tam nav nepieciešamas neskaitāmas sastāvdaļas un arī gatavošanas laiks ir visai īss. Šis noteikti ir ļoti labs veids, lai atklātu, cik dažādi un gardi pagatavojami saldēti zaļie zirnīši.

Lasīt vairāk

Svaigie sparģeļu salāti

Foto: Publicitātes foto

Vienkāršas un veselīgas pusdienas, kas patīkami atsvaidzinās ierasto ēdienkarti.

Lasīt vairāk

Ceptas desiņas ar seleriju un pastinaku biezeni

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tik daudz labu lietu vienā gardā maltītē – biezenis, kas pagatavots no pastinakiem un selerijām un pasniegts kopā ar cepeškrāsnī apceptām desiņām. Tam visam klāt sutināti sarkanie kāposti ar sīpoliem, brokoļiem un vienkāršu mērcīti.

Lasīt vairāk

Cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Jaunie kartupelīši turpina iekarot mūsu pusdienu un vakariņu galdus. Šoreiz nedaudz citādāk pagatavoti, iedvesmojoties no Vidusjūras ēdienu vienkāršības. Ņem jaunos kartupeļus, tomātus un ķiplokus, piešauj klāt nedaudz anšovu un olīvu, un iegūsi pasakaini gardu maltīti!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!