Foto: DELFI
Melleņu sezonā sulīgās odziņas, protams, vislabāk baudīt, plūcot tās pa taisno no cera un saujām vien berot mutē, līdz plaukstās saskatāmas visas violetā nokrāsas un sejā rotājas nodevīgi iezilgans, bet ļoti apmierināts smaids. Bet kad savi pāris litriņi jau nolocīti, tā sacīt – acu gaišumam –, jāmēģina veselīgās ogas savā un draugu vēderos uzņemt dažādos citos veidos, piemēram, pagatavojot kādu debešķīgi gardu kūku.

Neceptās siera kūkas ir, iespējams, viens no vienkāršākajiem kūku veidiem, kas būs pa spēkam pat tiem, kas kūku mēģinās gatavot pirmo reizi. Ja vēlies, lai pildījums ir figūrai draudzīgāks, izmanto liesu jogurtu, bet tie, kas šogad ir atmetuši ar roku domai atklāt pludmales sezonu, var droši iziet uz visu banku, baudot mellenes salikumā ar trekno, krēmīgi gaisīgo maskarponi.

Ja vēlies spert soli tālāk, apgūstot vēl neizmēģinātus kūku cepšanas trikus, uztapini melleņu tarti, drupanu drumstalkūku vai melleņu biskvītkūku ar gardu šokolādes krēmu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!