Foto: Shutterstock
Ir tādas dienas, kad prāts nu nemaz nevedas uz eksperimentiem virtuvē, bet gan pārbaudītām vērtībām, kas izdodas vienmēr. Kāpostu tīteņi būs pašā laikā! Pieaicinot talkā ģimeni, šodien pagatavo lielo katlu ar kāpostu tīteņiem, lai varētu ar tiem mieloties vēl pāris dienas. Turklāt, jo vairāk tos sildīsi, jo tīteņi būs gardāki!

Izmanto ziemas pievakari lietderīgi un palutini mājiniekus ar sulīgiem kāpostu tīteņiem.

  • Lai kāpostu tīteņu gatavošana tev veiktos raitāk, izlasi šo rakstu un apgūsti noderīgus knifus, uzzinot, piemēram, kā sagatavot kāpostlapas un kā pareizi ierullēt pildījumu, lai tas neveltos ārā pa visām malām.


Ja kāpostu tīteņi gatavoti gana bieži vai vienkārši gribas izmēģināt ko jaunu, vari izmantot lapu kāpostu vai sarkano kāpostu, kam ir citas struktūras un krāsas lapas. Variēt var arī ar pildījumiem – bez rīsiem un maltās gaļas pamēģini pildīt tīteņus ar iepriekš saceptām gailenēm un sīpoliem, šampinjoniem, rīsu vietā liec griķus, dārzeņus vai smalki sarīvētus burkānus ar malto gaļu. Padomā arī par to, kur sutināsi tīteņus – labi garšos, ja tas nebūs vien pliks ūdens, bet kāda mērce, piemēram, tomāti ar baziliku piešķirs izcilu garšu, tāpat arī saldais krējums piešķirs papildu sātu un ēdiens izdosies neatkārtojams.

Foto: Shutterstock

Eksperimentētāji var pildījumam izmantot kuskusu, smalkos gabaliņos sagrieztu vistas fileju, jēra malto gaļu, šķiņķa gabaliņus vai pat lečo, vīriešu zapti vai citus ziemas salātus, kas pateicīgi sutināšanai. Veģetārās versijas kāpostu tīteņi pat ļoti būs piemēroti vasaras vakariņām. Bet, ja doma par kāpostu lapu tīšanu attur no gardā ēdiena gatavošanas, īsteno vakariņas ar viltotajiem tīteņiem, kas garšo ne par matu sliktāk.

Atceries gatavos tīteņus papildināt ar dāsnu skābā krējuma karoti un svaigiem zaļumiem!

Lai garda maltīte!

Kāpostu tīteņi ar cūkgaļu un griķiem

Kāpostu tīteņi ar cūkgaļu un griķiem – sātīgām un gardām pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Nedaudz citādāki kāpostu tīteņi ar pikantu tomātu mērci

Kurš gan nezina kāpostu tīteņus? Sainīšus, kas veidoti no vārītu kāpostu lapām, kurās ietīts maltās gaļas un rīsu maisījums? Un tas viss - sautēts burkānu, krējuma un tomātu pastas mērcītē... Šai reizei - nedaudz citādāka tīteņu recepte, kurā parasto galviņkāpostu vietā izmantoti koši zaļie Savojas kāposti, bet pildījumam eksotiskākas garšas notis piešķir kumīns, koriandrs un kanēlis, kā arī čili.

Lasīt vairāk

Viltotie kāpostu tīteņi

Kāpostu tīteņu šmorēšana ir gana laikietilpīgs process, ko atlikt uz citu reizi, bet, ja tik ļoti kārojas šī klasika, izmēģini recepti, kas neprasīs tik daudz laika pavadīt pie plīts, turklāt gala rezultāts arī neliks vilties.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: klasiskie kāpostu tīteņi Latgales omes gaumē

"Recepte jāsāk ar brīdinājumu – tīteņi izdosies tik garšīgi, ka knapi paspēsi nofotografēt lielo katlu, jo pusdienotāju roķeles jau stiepsies pēc pēdējā kumosiņa, jo tieši tā parasti notiek, kad mana Latgales ome brīvdienās ciemos sabraukušajiem bērniem un mazbērniem ceļ galdā savus slavenos tītņus. Šoreiz es viņai asistēju virtuvē, noskatoties dažu labu knifiņu. Ja piešauj roku, tad šis darbiņš ir paveicams salīdzinoši ātri un nesāpīgi. Galvenais – izvēlēties kvalitatīvu gaļu pildījumam un sarūpēt lielu katlu kāpostgalvas vārīšanai, " kāpostu tīteņu recepti piesaka Andra.

Lasīt vairāk

Kāpostu tīteņi bez rīsiem

Pusdienām vai vakariņām – kāpostu tīteņi bez rīsiem, tikai krietnu tiesu maltās gaļas.

Lasīt vairāk

Kāpostu tīteņi ar sēnēm un griķiem

Ļoti gardi kāpostu tīteņi, kas pildīti ar mazliet citādākām sastāvdaļām – griķiem un sēnēm. Pasniedz, kamēr vēl silti – ar zaļumiem un kādu auksta skābā krējuma karoti.

Lasīt vairāk

Sarkano kāpostu tīteņi ar malto gaļu un burkāniem

Kāpostu tīteņi ir gaužām vienkāršs un ikdienišķs ēdiens, kas reizi pa reizei tiek celts galdā daudzu latviešu mājās. Bet reti kurš ir iedomājies, ka, pagatavojot tīteņus neierastākā veidā, piemēram, no sarkanā kāposta ar burkāniem un rozā pipariem, tie būs arī īsta svētku galda rota.

Lasīt vairāk

Kāpostu tīteņi ar sēnēm

Kurš vēlas kāpostu tīteņus ar sēnēm? Nekad tādus neesat ēduši? Tiešām? Tad noderēs šī foto recepte.

Lasīt vairāk

Tradicionālie kāpostu tīteņi

Klasiski kāpostu tīteņi labākajās tradīcijās.

Lasīt vairāk

'Slinkie' kāpostu tīteņi tomātu mērcē

"Slinkie" tīteņi jeb kotletes no tīteņu sastāvdaļām. Sulīgi un bezgala gardi - lieliska ideja sātīgām vakariņām,

Lasīt vairāk

Golubci jeb kāpostu tīteņi ukraiņu gaumē

Kulinārijas šova "Ēdam mājās" vadītājas Jūlijas Visockas recepte - golubci jeb ukraiņu tradicionālie kāpostu tīteņi ar liellopa gaļu un griķiem.

Lasīt vairāk

Kāpostu tīteņi ar rīsiem un sēnēm

Garšīgie kāpostu tīteņi ar rīsiem un zeltainām sēnēm.

Lasīt vairāk

Kāpostu tīteņi ar burkāniem

Sātīgai maltītei - gardie kāpostu tīteņi ar burkāniem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!