Ēdiens, kas nepieviļ: 10 sulīgu kāpostu tīteņu versijas

Kāpostu tīteņi
Foto: Shutterstock

Ir tādas dienas, kad prāts nu nemaz nevedas uz eksperimentiem virtuvē, bet gan pārbaudītām vērtībām, kas izdodas vienmēr. Kāpostu tīteņi no jaunizaugušajām galviņām būs pašā laikā!

Kāpostu tīteņi ir ēdiens, ko var gatavot cauru gadu, taču sezonā, kad pieejami jaunie kāposti, tie izdodas īpaši gardi. Lapas nav tik biezas, tāpēc arī ēdiens ātrāk gatavs. Izmanto lietainu pievakari lietderīgi un palutini mājiniekus ar sulīgiem kāpostu tīteņiem.

Ja kāpostu tīteņi gatavoti gana bieži vai vienkārši gribas izmēģināt ko jaunu, vari izmantot lapu kāpostu vai sarkano kāpostu, kam ir citas struktūras un krāsas lapas. Variēt var arī ar pildījumiem – bez rīsiem un maltās gaļas pamēģini pildīt tīteņus ar iepriekš saceptām gailenēm un sīpoliem, šampinjoniem, rīsu vietā liec griķus, dārzeņus vai smalki sarīvētus burkānus ar malto gaļu. Padomā arī par to, kur sutināsi tīteņus – labi garšos, ja tas nebūs vien pliks ūdens, bet kāda mērce, piemēram, tomāti ar baziliku piešķirs izcilu garšu, tāpat arī saldais krējums piešķirs papildu sātu un ēdiens izdosies neatkārtojams.

Eksperimentētāji var pildījumam izmantot kuskusu, smalkos gabaliņos sagrieztu vistas fileju, jēra malto gaļu, šķiņķa gabaliņus vai pat lečo, vīriešu zapti vai citus ziemas salātus, kas pateicīgi sutināšanai. Veģetārās versijas kāpostu tīteņi pat ļoti būs piemēroti vasaras vakariņām. Bet, ja doma par kāpostu lapu tīšanu attur no gardā ēdiena gatavošanas, īsteno vakariņas ar viltotajiem tīteņiem, kas garšo ne par matu sliktāk.

Neaizmirsti gatavos tīteņus papildināt ar dāsnu skābā krējuma karoti un svaigiem zaļumiem!

Lai garda maltīte!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Tasty iesaka