Foto: Shutterstock

Katras kārtīgas svētku maltītes noslēgums ir burvīgs saldais ēdiens. Ja Ziemassvētkos māja pilna ciemiņu, tad liela, kārdinoša kūka vai torte būs īstais veids, kā palutināt ēdājus pēc brangajām svētku vakariņām, katram uz šķīvja liekot pa gabaliņam grēcīgā salduma. Tāpēc piedāvājam 10 burvīgas kūkas, ko pagatavot viesiem.

Ziemassvētku garšas kūkās pavisam noteikti ir dzērvenes, āboli un šokolāde. Ja kūkai pievienota vēl drusciņa kanēļa, tad smarža vilināt vilina nokniebt ar dakšiņu kādu kumosiņu un nobaudīt. Ja esi apņēmības pilns, svētkos vari pagatavot kādu cepto siera kūku, klāt liekot ābolus, brūklenes, dzērvenes vai, piemēram, rotāt ar vīģēm. Šokoholiķiem noteikti patiks sātīga torte ar kakao biskvītu un izkausētas šokolādes glazūru, vai tradicionālā franču šokolādes rulete jeb "stumbrs".

Priecīgus un gardus Ziemassvētkus!

Ziemassvētku šokolādes rulete franču gaumē

Foto: Shutterstock

Šokolādes rulete koka stumbra veidolā (Yule log) ir neatņemams franču Ziemassvētku un Jaunā gada svētku galda kārums. Noslēdzošo rotājumu var veidot ar šokolādes skaidiņām, šokolādes lapiņām, ar vienkāršu pūdercukura sniedziņu, cukura pērlītēm.

Lasīt vairāk

Kārdinoši sārtā biešu un baltās šokolādes torte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Oriģināla, krāšņa un dievišķi garda kūka ar unikālām un tortēm neierastām sastāvdaļām. Kas to būtu domājis, ka parastās sarkanās bietes var pasniegt kā saldu desertu? Iesakām pirms pasniegšanas viesiem nemaz neteikt, kas kūkā paslēpies, noslēpumu atklājot vien tad, kad kūkas gabaliņi jau notiesāti.

Lasīt vairāk

Ceptā siera kūka ar āboliem un brūklenēm

Foto: DELFI

Tiklīdz kā domājam par svētku galdu, skaidri zinām vienu – galdā pavisam noteikti jāliek fantastiski garda kūka, kas vakariņu noslēgumu padarīs pasakainu.

Lasīt vairāk

Sniegbaltā Filadelfijas siera kūka ar vīģu cepurīti

Foto: Privātais arhīvs

Skaisti balta, kārdinoša un patīkami salda Filadelfijas siera kūka ar burvīgām vīģu daiviņām virspusē.

Lasīt vairāk

Kārdinošā šokolādes kūka ar piparmētrām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Izteikti smaržīgs kakao un piparmētru biskvīts, pat veseli divi, kam virsū ziesta ar piparmētrām piesūcināta šokolāde. Tik grēcīgi gardam un izskatīgam šokolādes gabaliņam pretoties grūti. Un ak, cik gardi! Turklāt pagatavošana ir itin viegla, jo nepieciešamo sastāvdaļu klāstā nav nekā sveša.

Lasīt vairāk

Ābolu biskvītkūka ar karameļu mērci

Foto: Shutterstock

Burvīga, maiga ābolkūka ar pikantu kanēļa garoziņu. To pasniedz ar karameļu mērci, kurai pievienots nedaudz jūras sāls. Tas mērci padarīs īpaši gardu un šoreiz parastā galda sāls nedos pareizo garšu.

Lasīt vairāk

Dzērveņu un ābolu drumstalkūka

Foto: Shutterstock

Rudenīgs kārums ar dzērvenēm un āboliem, papildināts ar trauslajām sviesta un auzu pārslu drupačām. Var izmantot gan svaigas, gan saldētas dzērvenes, kā arī to vietā var izmantot brūklenes.

Lasīt vairāk

Ābolu tarte svētkiem

Foto: Publicitātes foto

Vienkārši un ātri pagatavojama ābolu tarte ar kraukšķīgu kārtainās mīklas pamatni. Saldumam un zeltainumam āboli pirms cepšanas apsmērēti ar medu un apkaisīti ar pūdercukuru.

Lasīt vairāk

Ābolu un kanēļa tējas kūka ar karameļu mērci

Foto: DELFI

Pagatavojot šo recepti, mājoklis smaržos tā, ka, iespējams, pat kaimiņi pieteiksies ciemos uz kūkas baudīšanu, tāpēc nesakiet, ka nebrīdinājām!

Lasīt vairāk

Gaisīgā šokolādes rulete ar vaniļas krēmu

Foto: Shutterstock

Burvīga, gaisīga, mutē kūstoša šokolādes rulete ar krēmsiera maigo pildījumu. Ir grūti iedomāties vēl gaisīgāku kūku, jo šīs kūkas izcepšanai netiek izmantota ne karote miltu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!