Foto: Shutterstock
Brokastis ir svarīgākā dienas maltīte – tām ir jābūt ne tikai pietiekami sātīgām, lai dienu iesāktu enerģiski, bet arī ļoti gardām. Tā dienu iesāksi pavisam patīkami. Spēcinošam svētdienas rītam "Tasty" iesaka kādu no šīm 10 putru receptēm!

Putras gatavošanas ir visai plašas – tās var gatavot kā no auzu, rudzu, kviešu vai miežu pārslām, tāpat no kukurūzas, putraimiem, rīsiem, griķiem, kvinojas, kama, amaranta un daudziem citiem graudaugu produktiem. Vārot putru, neaizmirsti par tīkamākā šķidruma izvēli – putra sanāks daudz maigākas garšas, ja ūdens vietā izmantosi pienu. Bet jau gatavo putras šķīvīti papildini ar garšvielām, medu, kādu sīrupu, svaigām ogām un augļiem, lai izbaudītu pašu labāko.

Kanēļa un medus mannā putra

Foto: Shutterstock

Izcili garda gan brokastīm, gan launagam, kad kārojas kas salds.

Lasīt vairāk

Kama putra ar ogām un jogurtu

Foto: Publicitātes attēli

Veselīgo kamas biezputru var vārīt arī kā debesmannā ar sulu. To saputo un pasniedz ar jogurtu un ogām. Recepti piedāvā Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Pilngraudu auzu putra ar žāvētiem augļiem un mandeļu pienu

Foto: Publicitātes attēli

Burvīga auzu putra ar augļiem un mandelēm. Mandeļu piena vietā var lietot arī parasto pienu. Recepti piedāvā "Rimi" gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Rīsu putra ar karamelizētiem apelsīniem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda, ar citrusaugļu smaržu un garšu bagāta rīsu maltīte. Šī rīsu putra būs lielisks brokastu ēdiens vai deserts svinīgām reizēm. Apelsīnus receptē ziemas sezonā var aizvietot ar mandarīniem.

Lasīt vairāk

Kvinojas un kokosriekstu piena putra

Foto: Shutterstock

Garda, maiga un garšīga – kvinojas putra, kas pagatavota ar kokosriekstu pienu, nedaudz vaniļas un pasniegta kopā ar kļavu sīrupu un ogām. Recepti Tasty.lv lasītājiem laipni piedāvā restorāns "Zoste" un tās autors, šefpavārs Kārlis Celms. Putru nedēļas ietvaros to var nobaudīt restorānā, taču mūsu lasītājiem ir ekskluzīva iespēja pēc receptes to pagatavot arī mājās.

Lasīt vairāk

Risoto ar 'mascarpone' sieru un melleņu kompotu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Maigs un krēmīgs arborio rīsu risoto, kam pievienots gardais maskarpones svaigais siers un pašu vārīts karstais kompots no mellenēm. Maltīte nesteidzīgām vēlajām brokastīm, kad ir vēlme pēc garšīgas putras bļodiņas. Ne tik slepenā sastāvdaļa – maltais muskatrieksts – piešķirs īpašu smaržu un garšu.

Lasīt vairāk

Kvinojas, mannas un kuskusa putra ar agaves sīrupā karamelizētiem bumbieriem

Foto: keepitsimpleandfit.com

Trīs gardas putras pamata sastāvdaļas – kvinoja, manna un kuskuss, uzlādēs veselīgi iesāktam rītam. To visu servē ar agaves sīrupā apbrūninātiem, saldiem bumbieriem un garšas kārpiņas jūsmos.

Lasīt vairāk

Rīsu - aprikožu putra

Foto: Shutterstock

Sātīgām brokastīm, gardam launagam rīsu - aprikožu putra.

Lasīt vairāk

Pienā vārīta kukurūzas putra

Foto: Shutterstock

Kukurūzas putra brokastīm vai launaga reizei.

Lasīt vairāk

Veselīga griķu putra

Foto: Shutterstock

Īpaši garda un veselīga griķu putra.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!