Foto: Shutterstock
Klāt piektdiena, kas daudziem ir arī "ballējam-neguļam" diena, kad ir pilna māja ar ciemiņiem, līdz vēlai naktij tiek apspriesti karstākie nedēļas jaunumi, spēlētas galda spēles un skatītas filmas. Šādos mājīgos vakaros, protams, neiztikt arī bez panašķēšanās. Kā pamielot lielāku bariņu izsalkušu ļaužu, neiztērējot pēdējos spēkus virtuves darbiem? Mums ir ģeniāla ideja – fiksi pagatavojami, krēmīgi un ļoti sātīgi salāti, ko varēsi ātri ievīstīt lavašā, satīt tortiljā, žigli iespiest starp divām tostermaizēm vai veikli sapildīt groziņos.

Lielā daļā mūsu izvēlēto recepšu galveno lomu spēlē rīvēts siers. Jo treknāks tas būs, jo salātu masa krēmīgāka un vieglāk pildāma. Sieru var papildināt gan ar vārītiem burkāniem un ķiplokiem, kas ir jau pārbaudīts salikums, gan ar konservētu tunci, sasmalcinātām krabju nūjiņām, kapātiem lociņiem, konservētas kukurūzas graudiņiem, olīvām, kaperiem, saulē kaltētu tomātu gabaliņiem un citiem labumiem. Protams, salātu iejaukšanai šajā gadījumā vislabāk noderēs kvalitatīva majonēze, bet, ja skaiti kalorijas, aizstāj to ar liesāku aizdaru (te atradīsi recepti).

Foto: Shutterstock

Pievienojām pārējām receptēm arī dūšu piesienošos Valmieras salātus. Tā ir nedaudz piemirsta pašmāju klasika, ko šoreiz piedāvājam atklāt no jauna, ziežot uz lavaša vai pildot groziņos un, protams, devīgi pārkaisot ar kapātām dillēm.

Siera vietā itin labi var izmantot arī avokado, kas īpaši labi garšos salikumā ar cieti novārītām vai rīvētām olām, kas ir smalki sakapātas vai sarīvētas. Lai avokado salāti būtu vēl gardāki, pievieno tiem kapātu vārītu vistu, nedaudz kūpināta laša vai kraukšķīgas mazās garnelītes.

Vislabākais ir tas, ka nākamajā rītā pāri palikušos salātiņus varēsi ziest uz sviestmaizēm, netērējot nevienu lieku minūti brokastu gatavošanai.

Lai labi garšo!

Siera salāti ar lociņiem un pētersīļiem

Variācija par klasiskajiem siera salātiem, kas pagatavoti no Krievijas siera. Šoreiz ar olām un pētersīļiem.

Lasīt vairāk

Sātīgie avokado un olu salāti

Ja iegādāti mīksti, labi nogatavojušies avokado, lielisks veids, kā tos likt lietā - pagatavot salātus. Šie derēs kā brokastīm, tā vakariņām vai launagam, liekot tos uz kraukšķīgi apgrauzdētas maizes šķēles.

Lasīt vairāk

Sātīgie tunča salāti brokastīm

Šie salāti absolūti lieliski garšo arī paši par sevi, taču vēl gardāk tie sevi pierādīs, uzsmērēti uz kādas maizītes, iepildīti groziņos vai sendvičā.

Lasīt vairāk

Valmieras salāti

Zibenīgi pagatavojamos, vienkāršos un ļoti sātīgos Valmieras salātus, kas ir nedaudz piemirsta pašmāju salātu klasika, iesaka Kitija Giptere no "Facebook" domubiedru grupas "Mēs gatavojam!".

Lasīt vairāk

Pikantie siera salāti

Pikantie siera salāti likšanai uz maizītēm vai pildot sāļos groziņus.

Lasīt vairāk

Krabju un siera salāti

Krabju nūjiņu un siera salāti, ko pagatavot nieka 15 minūtēs. Ja tīk, salātiem var pievienot sarīvētus vārītus burkānus un zaļos zirnīšus krāsainībai.

Lasīt vairāk

Avokado, olu un kukurūzas salāti

Vienkārša un garšīga salātu recepte - avokado, vārītas olas un kukurūza!

Lasīt vairāk

Avokado, laša un olas salāti

Avokado - laša un olas salāti viesībām un svētku reizēm.

Lasīt vairāk

Burkānu un siera salāti ar papriku un zirnīšiem

Vienkārši pagatavojami burkānu un siera salāti.

Lasīt vairāk

Iecienītie tunča salāti ar vārītu olu un sieru

Vienmēr iecienītie tunča - olu salāti ar sieru.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!