Foto: Shutterstock

Kas gan būtu svētki bez gardiem salātiņiem ar nostalģijas garšu. It īpaši 8. martā, kad tiek svinēts viss par un ap sievišķību. Tāpēc šovakar uzdevums – ja gatavo kungi, iepriecināt dāmas, ja gatavo dāmas, tad gatavot tikai to, kas pašai vislabāk garšo. Sieviešu dienā noteikti var palutināt sevi ar kādu porciju siļķes kažokā.

Ja siļķe kažokā nav tas, kas iet pie sirds, ir vēl citi varianti – klasiskā viesību sastāvdaļa rasols jeb Olivjē salāti, vinegrets vai, piemēram, krabju salāti. Ja dāma ir pietiekami moderna un klasiskās padomju laiku receptes gluži neiet pie sirds – mieru tikai mieru! Īstā izvēle būs Cēzara, grieķu vai romiešu salāti. Bet, ja negribas sarežģīt gatavošanu ar atsevišķu mērces gatavošanu, var izlīdzēties ar salātiem, kuru pamatā ir Ķīnas kāposts un dārzenīši. Lai garšīgs vakars!

Īstā 'Siļķe kažokā'

Foto: Shutterstock

Katram sava īstā recepte klasiskajiem salātiem "Siļķe kažokā". Šī ir portāla "Cālis" lietotājas Ilviksas īstā "Siļķe kažokā" - īstam svētku baudījumam.

Lasīt vairāk

Rasols jeb Olivjē salāti

Foto: Adnil2you

Leģenda vēsta: Olivjē salātu izcelsme ir Francija. Savulaik, kad Maskavas aristokrātija bija ļoti lieli franču kultūras fani, tie franču receptes ieviesa arī savās virtuvēs. Tā nu sanāca, ka krievu pavāri sastāvdaļas gan dabūja, bet to visu nevis eleganti salika kārtās, bet samaisīja kopā. Un tā radās rasols!

Lasīt vairāk

Raibie dārzeņu salāti

Foto: Shutterstock

Krāsaini un veselīgi iepriecinās raibie salāti.

Lasīt vairāk

Rasols ar siļķi un bietēm pēc 1935. gada receptes

Foto: Shutterstock

Iespējams, lielākajai daļai šī rasola recepte šķitīs savāda, bet tieši tāda tika piedāvāta 1935.gada izdevumā "Jaunā pavāru grāmata saimniecēm un zeltenēm".

Lasīt vairāk

Ātrie krabju salāti

Foto: Shutterstock

Ātrie krabju salāti - kad nav daudz laika griešanai.

Lasīt vairāk

Vinegrets ar āboliem un siļķi

Foto: Shutterstock

Svētku galda iecienītais vinegrets ar āboliem un siļķi.

Lasīt vairāk

Pikantie tunča salāti ar rīsiem, dārzeņiem un vārītu olu

Foto: mosfood

Ātri pagatavojami salāti ar konservētu tunci, dārzeņiem un rīsiem.

Lasīt vairāk

Biešu salāti ar sieru un olu

Foto: mosfood

Viegli biešu salātiņi, gan vienkārši pagatavojami, gan nespiež vēderu. Noderēs gan ikdienas maltītei, gan svētku galdam.

Lasīt vairāk

Grieķu salāti ar valriekstiem

Foto: Shutterstock

Grieķu salāti ar valriekstiem - un sajutīsi saulaino Grieķiju.

Lasīt vairāk

Cēzara salāti ar sierā un rīvmaizē panētu vistas šķiņķīti

Foto: DELFI

Cēzara salāti, šķiet, ir labākā izvēle, ja vēlies ēst ko atsvaidzinoši sātīgu, bet tajā pašā laikā vieglu. Piedāvājam restorāna "Aqua Luna" šefpavāra Ginta Aizupieša versiju šiem populārajiem salātiem, ko virtuves meistars gatavoja "Tasty.lv" un "Džiugas" siera ēdienu meistarklasē aprīļa sākumā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!