Foto: Shutterstock
Pirmajā mirklī vārdu savienojums "10 sastāvdaļas" varētu šķist ļoti daudz. Tomēr padomāsim – lai izvārītu frikadeļu zupu vajag sīpolus, burkānus, kartupeļus, gaļu, olu, garšvielas un vēl dažus sīkumus. Un tas ir vienkāršai receptei. Tāpēc pieņemsim, ka 10 produkti ir optimāls daudzums, lai pagatavotu vakariņas ātri, vienkārši un, pats galvenais, garšīgi.

Ko tad varam pagatavot no desmit un mazāk sastāvdaļām? Daudz izejvielu nevajag, lai pagatavotu gardu tomātu risoto vai stroganovu ar marinētiem šampinjoniem. Ja vakariņās kārojas ko kotletēm līdzīgu, tad garšīgi sanāks viltotie kāpostu tīteņi vai kabaču un spinātu plācenīši.

Mazāk nekā 10 sastāvdaļu nav šķērslis, lai pagatavotu frikadeļu zupu sliņķu gaumē vai pavisam vienkāršu dārzeņu un vistas sautējumu. Pat kārtīgu sacepumu var pagatavot no nedaudz sastāvdaļām – vajadzēs vien pagatavot mīklu un samest tajā sātīgas desiņas. Bet vasaru izbaudi, pagatavojot jaunos kartupeļus ar dillēm vai kartupeļu salātus. Labu apetīti!

Tomātu risoto ar baziliku

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārša risoto recepte, kas neprasīs ne daudz produktu resursu, ne pūles pagatavošanā. Atliek vien sagatavot visu nepieciešamo – tomātus, buljonu, rīsus un citas sastāvdaļas – un ļauties ēst gatavošanai.

Lasīt vairāk

Sviestā cepti jaunie kartupeļi ar dillēm

Foto: DELFI

Kartupeļi, kas palikuši pāri no iepriekšējās dienas maltītes, savu labo garšu attaisnos, ja tos apcepsi sviestā, pārkaisot ar aromātiskajām dillēm.

Lasīt vairāk

Mandeļu skaidiņās panētas vistas filejas karbonādes

Foto: Shutterstock

Vistas filejas karbonāde miltu panējumā ir garda, bet dažkārt kārojas kaut kas citādāks, tad nu šādās reizēs ierasto rīvmaizi var aizstāt ar mandeļu skaidiņām.

Lasīt vairāk

Sātīgais stroganovs krējuma-šampinjonu mērcē

Foto: Shutterstock

Stroganovs ir izcili garda maltīte, par kuras gatavošanu diemžēl atceramies pārāk reti. Sātīgi un gardi!

Lasīt vairāk

Pildīta vistas fileja ar tomātiem, mocarellu un baziliku

Foto: Shutterstock

Kārdinoši kūpošas vistas filejas, kas pildītas ar svaigiem tomātiem, kūstošu mocarellas sieru un zaļo baziliku. Pabaros gan tāpat, gan ar svaigajiem lapu salātiem.

Lasīt vairāk

Klasiskie kartupeļu salāti

Foto: Shutterstock

Kartupeļu salāti ar selerijām, marinētiem gurķiem un sīpoliem. Klasiskā recepte, kur mērces pagatavošanai izmantota majonēze un sinepes.

Lasīt vairāk

Krēmīga pasta ar zirnīšiem un šķiņķi

Foto: Shutterstock

Kārdinoši krēmīga pasta ar zirnīšiem, šķiņķa gabaliņiem un kūstošu cieto sieru. Maltīte, kas pabaros pat visizsalkušāko ēdāju un liks vaicāt pēc papildporcijas.

Lasīt vairāk

Viltotie kāpostu tīteņi

Foto: DELFI

Kāpostu tīteņu šmorēšana ir gana laikietilpīgs process, ko atlikt uz citu reizi, bet, ja tik ļoti kārojas šī klasika, izmēģini recepti, kas neprasīs tik daudz laika pavadīt pie plīts, turklāt gala rezultāts arī neliks vilties.

Lasīt vairāk

Cīsiņu un mīklas sacepums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Slavenais britu virtuves ēdiens "toad in the hole" jeb "baloži aliņā" pavisam vienkāršā versijā. Sacepums būs garda maltīte kā pusdienās, tā vakariņās.

Lasīt vairāk

Slinkā frikadeļu zupa

Foto: Shutterstock

Recepte īsteniem sliņķiem – ātrā frikadeļu zupa, kas neprasīs īpašu piepūli. Izvēlies tos dārzeņus un malto gaļu, kas pašam tīk, lai zupa sanāktu visgardākā, kāda ēsta.

Lasīt vairāk

Kabaču-spinātu plācenīši

Foto: Shutterstock

Kad kārojas kas pavasarīgs gan pēc garšas, gan krāsas, jāgatavo plācenīši, kam piejauktas spinātu lapiņas. Šādi pasniegtus dārzeņus labprāt notiesās arī mazākie ēdāji, turklāt pagatavošana itin nemaz nav sarežģīta.

Lasīt vairāk

Ātrais vistas, kabaču un burkānu sautējums

Foto: Privātais arhīvs

"Kad nav daudz laika – vienmēr ķeros pie vieglas, gardas vistas, burkānu un kabaču maltītes," par savu veikumu raksta Zane Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursa pieteikumā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!