Ko tad varam pagatavot no desmit un mazāk sastāvdaļām? Daudz izejvielu nevajag, lai pagatavotu gardu tomātu risoto vai stroganovu ar marinētiem šampinjoniem. Ja vakariņās kārojas ko kotletēm līdzīgu, tad garšīgi sanāks viltotie kāpostu tīteņi vai kabaču un spinātu plācenīši.
Mazāk nekā 10 sastāvdaļu nav šķērslis, lai pagatavotu frikadeļu zupu sliņķu gaumē vai pavisam vienkāršu dārzeņu un vistas sautējumu. Pat kārtīgu sacepumu var pagatavot no nedaudz sastāvdaļām – vajadzēs vien pagatavot mīklu un samest tajā sātīgas desiņas. Bet vasaru izbaudi, pagatavojot jaunos kartupeļus ar dillēm vai kartupeļu salātus. Labu apetīti!
Tomātu risoto ar baziliku
Ļoti vienkārša risoto recepte, kas neprasīs ne daudz produktu resursu, ne pūles pagatavošanā. Atliek vien sagatavot visu nepieciešamo – tomātus, buljonu, rīsus un citas sastāvdaļas – un ļauties ēst gatavošanai.
Sviestā cepti jaunie kartupeļi ar dillēm
Kartupeļi, kas palikuši pāri no iepriekšējās dienas maltītes, savu labo garšu attaisnos, ja tos apcepsi sviestā, pārkaisot ar aromātiskajām dillēm.
Mandeļu skaidiņās panētas vistas filejas karbonādes
Vistas filejas karbonāde miltu panējumā ir garda, bet dažkārt kārojas kaut kas citādāks, tad nu šādās reizēs ierasto rīvmaizi var aizstāt ar mandeļu skaidiņām.
Sātīgais stroganovs krējuma-šampinjonu mērcē
Stroganovs ir izcili garda maltīte, par kuras gatavošanu diemžēl atceramies pārāk reti. Sātīgi un gardi!
Pildīta vistas fileja ar tomātiem, mocarellu un baziliku
Kārdinoši kūpošas vistas filejas, kas pildītas ar svaigiem tomātiem, kūstošu mocarellas sieru un zaļo baziliku. Pabaros gan tāpat, gan ar svaigajiem lapu salātiem.
Klasiskie kartupeļu salāti
Kartupeļu salāti ar selerijām, marinētiem gurķiem un sīpoliem. Klasiskā recepte, kur mērces pagatavošanai izmantota majonēze un sinepes.
Krēmīga pasta ar zirnīšiem un šķiņķi
Kārdinoši krēmīga pasta ar zirnīšiem, šķiņķa gabaliņiem un kūstošu cieto sieru. Maltīte, kas pabaros pat visizsalkušāko ēdāju un liks vaicāt pēc papildporcijas.
Viltotie kāpostu tīteņi
Kāpostu tīteņu šmorēšana ir gana laikietilpīgs process, ko atlikt uz citu reizi, bet, ja tik ļoti kārojas šī klasika, izmēģini recepti, kas neprasīs tik daudz laika pavadīt pie plīts, turklāt gala rezultāts arī neliks vilties.
Cīsiņu un mīklas sacepums
Slavenais britu virtuves ēdiens "toad in the hole" jeb "baloži aliņā" pavisam vienkāršā versijā. Sacepums būs garda maltīte kā pusdienās, tā vakariņās.
Slinkā frikadeļu zupa
Recepte īsteniem sliņķiem – ātrā frikadeļu zupa, kas neprasīs īpašu piepūli. Izvēlies tos dārzeņus un malto gaļu, kas pašam tīk, lai zupa sanāktu visgardākā, kāda ēsta.
Kabaču-spinātu plācenīši
Kad kārojas kas pavasarīgs gan pēc garšas, gan krāsas, jāgatavo plācenīši, kam piejauktas spinātu lapiņas. Šādi pasniegtus dārzeņus labprāt notiesās arī mazākie ēdāji, turklāt pagatavošana itin nemaz nav sarežģīta.
Ātrais vistas, kabaču un burkānu sautējums
"Kad nav daudz laika – vienmēr ķeros pie vieglas, gardas vistas, burkānu un kabaču maltītes," par savu veikumu raksta Zane Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursa pieteikumā.