Foto: Shutterstock
Zemenes lielākoties esam raduši izmantot dažādos desertos, saldos konditorejas izstrādājumos un ievārījumos, bet reti kurš iedomājas, ka šīs ogas, kas mēdz būt ne vien izteikti saldas, bet arī patīkami skābenas, var būt gards un pievilcīgs dažādu vasarīgu salātu papildinājums. Mūsu krājumos ir 10 izmēģināšanas vērtas receptes.

Svaigi, viegli lapu sālāti, kuros pavīd pa kādai koši sārtai zemeņogai, būs īsti piemēroti gan vieglām, vasarīgām maltītēm, gan skaisti izskatīsies uz svētku galda.

Spināti, romiešu salāti, rukola un ledussalāti – kā salātu pamatu vari izmantot jebkurus zaļos salātus vai to maisījumu.

Noteikti pamēģini salātiem pievienot avokado, jo šis krēmīgais auglis ar zemenēm veido fantastisku garšu saspēli. Arī svaigie gurķīši un sparģeļi būs izdevīgi sārto ogu sabiedrotie.

Lai gūtu patiesu garšu baudījumu, neaizmirsti zemeņu salātus papildināt ar svaigi plūkta bazilika lapiņām.

Zemeņu maigais aromāts lieliski saderēsies ar dažādiem sieriem – gan ar maigām mocarellas siera bumbām, gan ar pikantām zilā siera drupatām, krēmīgā brī šķēlītēm vai plānām cietā siera skaidām.

Foto: Shutterstock

Arī kūpinātas vai vārītas vistas gabaliņi, kūpināta laša šķēlītes vai konservēts tuncis, lai cik tas dīvaini neliktos, labi "sapasēs" ar zemenēm.

Treknas majonēzes mērces šajā gadījumā prātīgāk būs aizstāt ar pesto, vieglu vinegreta mērci, kam pievienota citrona vai laima sula un kapāti zaļumi, vai mērci uz jogurta bāzes.

Šeit vari smelties idejas ātrām un garšīgām mērcēm, ko blenderī vari pagatavot vien pāris minūšu laikā.

Nobeigumā salātus atliks tikai pārkaisīt ar kapātiem riekstiem (īpaši labi zemenēm piestāvēs valrieksti un grauzdēti ciedru rieksti) vai sekliņām – sezams, čia, ķirbju sēklas vai magones būs pašā laikā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!