Alus, gatavojot ēdienu, tiek pievienots ar vienu mērķi – lai veidotu garšas buķeti un apmierinātu garšas kārpiņas, jo termiskās apstrādes laikā alkohola ietekme zūd, bet garšas nianses saglabājas.
Ja sausu baltvīnu vai sarkanvīnu parasti pievieno mērcēm vai zupām, tad alu visbiežāk izmanto gaļas marinēšanai, sautēšanai, kā arī glazūras vai panējuma gatavošanai, rezultātā iegūstot īpaši sulīgus gabaliņus ar maigu iesala aromātu. Arī cepot maizi vai pīrādziņus, alu mēdz pievienot mīklai, lai gatavais izstrādājums būtu porains un gaisīgs.
Ēdiena gatavošanai nav nepieciešams pirkt nesamērīgi dārgu dzērienu no smalkām darītavām, pietiks, ja izmantosi pārbaudītu un kvalitatīvu produktu, kas tīkams tavām garšu kārpiņām. Lai tu ledusskapī uzieto alus pudeli varētu atkorķēt jau šodien pat, vakariņās pagatavojot ko īpaši gardu, mēs iedvesmai izvēlējāmies 12 receptes no "Tasty" krājumiem.
Lai labi garšo!