Foto: Shutterstock
Pat ja Jāņos sirsnīgi notiesāta viena ķimeņu siera šķēlīte pēc otras, ne vienā vien saimniecībā arī pēc svētkiem var atrast vismaz pusritulīti šī garduma. Ko iesākt ar svētku pārpalikumu, lai tas neaizietu postā?

Jāņu sieru var pievienot visdažādākajām maltītēm un aizvietot to ar citiem sieriem gardās receptēs. Piemēram, ja luste gatavot svaigos salātus, fetas siera vietā tiem var pievienot kubiņos sagrieztu Jāņu sieru. Ļoti gards ķimeņu siers būs cepts – to pirms likšanas uz pannas sagriež biezās šķēlēs, apviļā sakultā olā un apcep. Pēc tam cepto sieru bauda uz maizītes, ar skābo krējumu vai kādu saldenu ievārījumu.

Sātīgākās maltītēs, piemēram, omletēs, sacepumos un pat kēksiņos, Jāņu sieru pievieno sarīvētu. Tas piešķirs ēdienam izteiksmīgu garšu un ļoti labi saderēs ar garšaugiem. Bet, ja gribas kādu pikantu uzkodu, Jāņu sieru var arī iemarinēt garšaugos un notiesāt vēl vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!