Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Katram saimniekam reiz pienāk tāds brīdis, kad uzrodas viesi, kas savu vizīti piesaka labākajā gadījumā stundu pirms ierašanās ciemos. Negaidīti ciemiņi tomēr ir un paliek ciemiņi, tāpēc arī tie ir jāpabaro ar ko garšīgu. Šādās reizēs viesu uzņēmēja labākie draugi ir vienkāršas uzkodas, ātri uztaisāmi salāti un kāda kreptīga maizīte.

Ja arī Lieldienas nolemts nesvinēt ar izēšanos un kārtīgu kūku un pīrāgu uz galda nav, tad stundas laikā var radīt brīnumus. Piemēram, ļoti garšīgas pildītās olas vai kādu silto šampinjonu uzkodu. Ja viesi nav no izlepušajiem, tad nesmādēs arī šprotu vai siļķu salātus. Bet, ja paveicies un ledusskapī ir zilais siers, bet augļu grozā – bumbieri, tad šīs sastāvdaļas arī var kalpot kā pamats gardiem salātiņiem.

Pildītas olas ar kariju

Foto: Shutterstock

Vienkārša un ātra recepte uzkodām kā nelieliem, tā prāvākiem svētkiem. Ja pildītās olas gribas nedaudz zaļākas, garnējumam izmanto pētersīļa lapiņas.

Lasīt vairāk

Šprotu salāti

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojami šprotu salāti ar sieru un olām. Pēc vēlēšanās salātiem var pievienot arī zaļumus.

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti ar tomātiem, gurķiem un pētersīļiem

Foto: Shutterstock

Vienkārši, veselīgi un ātri pagatavojami salāti vieglām pusdienām. Kuskuss būs lieliska bāze gardiem salātiem, kurus papildinās tomātu, gurķu un pētersīļu svaigums. Bet spirgtumu piedos svaigi spiestā citronu sula.

Lasīt vairāk

Vīnogu, zilā siera un valriekstu salāti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīgi un interesanti salāti, kuros sāļais mijas ar saldo, kā arī maigais ar skābo. Šo garšu salikumu nodrošina salātos esošie āboli, citronu sula, rukola, vīnogas un rieksti. Bet sātīgumam klāt piekož baltmaizes grauzdiņus, kas apsmērēti ar zilo sieru.

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar tunci

Makaronu salāti ar tunci ir ļoti ātri pagatavojami, turklāt ļoti garšīgi. Tuncis eļļā, aromātiski tomāti, ko papildina citas gardas lietas - ideālas vasaras vakariņas!

Lasīt vairāk

Kartupeļu salāti ar bekonu, sīpoliem un lociņiem

Foto: Shutterstock

Šādi sagatavotus kartupeļus var pasniegt grila vakarā pie grilētas gaļas, kopīgi ar kādiem svaigajiem, zaļajiem salātiem vai pasniegt kā uzkodu dienas vidū.

Lasīt vairāk

Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu

Foto: Shutterstock

Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu ātrajām uzkodām.

Lasīt vairāk

Ar karamelizētiem sīpoliem un kausētu sieru pildīta saldskābmaize

Saldskābmaize kopā ar īpaši pagatavotiem sīpoliem būs garda delikatese baudīšanai kā ikdienā, tā svētku reizēs. Vēl jo labāk maizīte garšos kopā ar glāzi putojoš un auksta alus. Tieši kausētais siers padara maltīti īpašu – tas ir patīkami izkusis un smeķīgs. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.

Lasīt vairāk

Pildīti šampinjoni kraukšķīgā bekonā

Foto: Shutterstock

Interesanta uzkoda ar grēcīgi gardo bekonu - lielie šampinjoni, kas sapildīti ar krēmsieru, bet pēc tam ievīstīti bekona šķēlītē. Baudi, kamēr uzkoda vēl silta, kopā ar kādu gardu dzērienu.

Lasīt vairāk

Asie lavaša uzkodu rullīši ar tunci

Foto: mosfood

Sajauc tunci ar majonēzi, mārrutkiem un sīki sagrieztu sīpolu.

Lasīt vairāk

'Panzanella' salāti ar tomātiem un kraukšķīgu maizi

Foto: Shutterstock

Vienkārši un dikti gardi – tomātu salāti ar dārzeņiem un kraukšķīgo čabatas (ciabatta) maizi. Salātus patīkami atsvaidzinās nedaudz pikantā mērce, kurai asumam pievienots sinepju pulveris (ja sinepju pulvera nav, var izmantot pavisam nedaudz stipru sinepju).

Lasīt vairāk

Ātrā 'Siļķe kažokā'

Foto: Shutterstock

Klasisko salātu "Siļķe kažokā" ātrā versija. Tiesa, ātra tā būs tikai tad, ja pa rokai jau ir vārīti kartupeļi, bietes un olas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!