Foto: Shutterstock
Kamēr Latvijas ziemā par Spānijas silto saulīti, nesteidzīgo dzīvesveidu un siestu jeb tradicionālo pēcpusdienas snaudu varam tikai sapņot, nekas mums neliedz baudīt no šīs skaistās un saulainās valsts aizgūtas gardas maltītes. Lieliskākā spāņu ēdienu īpašība ir vienkāršība – viņi azartiski kombinē ikdienišķas sastāvdaļas, panākot neaizmirstami gardu galarezultātu.

Pasaules slavu iemantojušās spāņu tapas jeb nelielas uzkodas, kuras parasti tiek baudītas ar glāzi vīna vai vermuta, ir lieliska ideja pasniegšanai arī mājas ballītēs. Jūras veltes, šķiņķis (jamon), olīvas, čorizo desa – arī šie ir Spānijai raksturīgi produkti, bet ne tikai. Šī valsts ir īsta garšas baudu paradīze un tās virtuvi raksturo krāsaina dažādība: gaļas sautējumi, pastas un rīsu ēdieni, ķiploki un safrāns, desas un šķiņķi, konditorejas brīnumi un, protams, eļļu karaliene olīveļļa.

Piedāvājam 20 Spānijas virtuvei raksturīgas receptes, kas tavām brīvdienām piešķirs vairāk saules, krāsu un garšu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!