Foto: Shutterstock
Lai tu svētku tērpā izskatītos nevainojami, apkopojām receptes, kuras ļaus līdz svētkiem atbrīvoties no pāris liekiem kilogramiem. Papildus šim atceries pāris nosacījumus. Pirmkārt - ēd bieži, bet mazām porcijām, lai nepalēninātu savu vielmaiņu. Otrkārt - dzer daudz ūdens, jo tas palīdzēs izvadīt šlakvielas un uzlabos tavu ādas stavokli. Treškārt - brokastis ir svarīgākā dienas ēdienreize, tādēļ nekādā gadījumā neizlaid tās! Ceturtkārt - labāku efektu sasniegsi, ja paaugstināsi arī savu fiziskās aktivitātes līmeni. Tev nav obligāti jāsāk apmeklēt svaru zāli. Pietiks, ja ik dienas noiesi kaut pāris pieturas kājām vai atteiksies no lifta izmantošanas. Piektkārt - un tas ir īpaši svarīgi, domā pozitīvi, smaidi un rezultāts noteikti neizpaliks. Lai veicas!

Svaigie veselības salāti ar āboliem un kāpostiem

Foto: Shutterstock

Veselības salāti - svaigi un gardi piedevu salāti.

Lasīt vairāk

Zivju un dārzeņu zupa

Ekonomiski un garšīgi - zivju un dārzeņu zupa vakariņām.

Lasīt vairāk

Kāpostu tīteņi ar rīsiem un sēnēm

Foto: Shutterstock

Garšīgie kāpostu tīteņi ar rīsiem un zeltainām sēnēm.

Lasīt vairāk

Tabulē - tradicionālie arābu salāti ar svaigiem dārzeņiem

Tabulē ir tradicionāli arābu salāti, ko parasti gatavo no bulgura, tomātiem, gurķiem, smalki sagrieztiem pētersīļiem, piparmētrām, sīpoliem un ķiplokiem, kas sajaukti ar olīveļļu un citronu sulu. Nereti bulguru mēdz aizvietot ar kuskusu, ko darām arī mēs šajā receptē.

Lasīt vairāk

'Minesotas' zupa tievētājiem

Foto: Shutterstock

Veselīga dārzeņu zupa - sātīga, bet ar nelielu kaloriju skaitu. Šī zupa ir daļa no tā saucamās Minesotas klīnikas diētas, kas īpaši izstrādāta ātrai svara samazināšanai (pacientiem pirms operācijām) un organisma attīrīšanai. Pat ja tev nav nepieciešams ievērot diētu, runā, ka pēc pāris atslodzes dienām, pamatā lietojot šo zupu, rodoties laba pašsajūta un esot jūtams spēku pieplūdums.

Lasīt vairāk

Burkānu sautējums ar žāvētām plūmēm

Foto: Shutterstock

Dārzeņu sautējuma recepti gavēņa ēdienkartes paplašināšanai iesaka "Lido" šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Selerijas saknes salāti ar valriekstiem un rozīnēm

Foto: Shutterstock

Seleriju salāti ar burkāniem, valriekstiem un rozīnēm būs svaiga piedeva pusdienām jebkurā sezonā.

Lasīt vairāk

Skābo kāpostu zupa ar sēnēm

Foto: Shutterstock

Tradicionāls ēdiens jaunā versijā - garšīgi un bez gaļas! Aromātiskā skābu kāpostu zupa patiks gan tiem, kas gatavojas gavēnim, gan tiem, kas vēlas atpūtināt organismu no smagās "ziemas" pārtikas.

Lasīt vairāk

Baltā zivs ar dārzeņiem eskabeče marinādē

Foto: Vida Press

Eskabeče ir pikanta mērce vai īpaša marināde. Zem šāda nosaukuma var slēpties gan tvaicēta vai cepta zivs, gan marinētu dārzeņu salāti, gan trusis vai cūkgaļa - pēdējie ēdieni raksturīgāki Spānijai. Eskabeče mērce ir raksturīga Vidusjūras reģiona un Latīņamerikas virtuvei. Šajā reizē jamaikiešu iecienīta recepte - cepta baltās zivs fileja, kas pārlieta ar eskabeče mērcē marinētiem dārzeņiem. Vislabāk garšo, ja pasniegta tūlīt pēc pagatavošanas vai remdena - ar svaigu maizīti brokastīs vai pusdienās.

Lasīt vairāk

Garneļu - rīsu un persiku salāti

Foto: Shutterstock

Garneļu - rīsu un persiku salāti: gardēžu atzīti un iecienīti. Persikus vari aizstāt ar hurmu vai bumbieri.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti rīsi ar pupiņām

Foto: Shutterstock

Rīsu un pupiņu sacepums ir ļoti ērts ēdiens, ko var ātri pasniegt galdā, jo var sagatavot iepriekš. Šī ēdiena priekšrocība ir noturīga sāta sajūta un vērtīgās olbaltumvielas. Labs risinājums steigas pilnām dienām, kad nav īsti laika stāvēt pie plīts.

Lasīt vairāk

Veselīga vistas zupa ar grūbām, citronu un čili

Foto: Shutterstock

Grūbas ir mūsu nacionālais lepnums, zirnīši zupai piešķir košumu, bet maigā vistas gaļa, salikumā ar aso čili un veselīgo citronu, rada spēcinošu garšu buķeti, kura palīdzēs noturēt veselību un ātri vien dabūs uz kājām savārgušos .

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!