Foto: Shutterstock
Ko ēst vēsmainā sestdienā, kad jāpabaro mājinieki? Pareizi – zupu! Izvāri vienu lielu katlu, saliec uz galda bļodiņas un "zupošanās" notiks pati no sevis. "Tasty" izvēlējās 12 gardas zupu receptes, kas jo īpaši piestāvēs vasarai.

Kamēr varam baudīt svaigus vasaras dārzeņus un zaļumus, noteikti jāpagatavo kāda garda krēmzupa. Piemēram, no puķkāpostiem vai pirmajiem cukīni. Ja krēmzupas nevilina, tad laba izvēle būs klasiskās zupas, kas pagatavotas sliņķu variantā jeb ļoti ātri – biešu zupa, skābeņu zupa un frikadeļu zupa. Lai garšīgi!

Ziedkāpostu krēmzupa ar bekonu un grauzdiņiem

Foto: Shutterstock

Vienkārša un vasarīga krēmzupa no puķkāpostiem. Izteiksmīgu garšu zupai piešķirs muskatrieksts. Noteikti pievieno bļodiņai sakapātus zaļumus, grauzdiņus un bekonu, lai tā būtu sātīgāka.

Lasīt vairāk

Pikantais gaspačo

Foto: Publicitātes attēls

Mazliet pikanta gaspačo aukstā zupa no dārzeņu sulas, dārzeņiem un čili mērces asumam. Recepti piedāvā "Rimi" gardēde Ilze Jurkāne.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un kale kāposta zupa Toskānas gaumē

Foto: Shutterstock

Kreptīga un sildoša kartupeļu un kale kāposta zupa. Sātīgumam tai pievienots ne vien saldais krējums, bet arī kreptīgas, apceptas desiņas. Var gatavot ar kupātiem vai, ja pieejamas, īstām itāļu desiņām.

Lasīt vairāk

Tomātu biezzupa ar baziliku

Foto: Shutterstock

Tomātu svaigums un bazilika aromāts nav paredzēts vien salātiem – šīs divas sastāvdaļas var apvienot, lai pagatavotu karstu un sildošu biezzupu. Pats jaukākais – zupa būs ātri gatava, ja izmantosi iepriekš uzvārītu buljonu.

Lasīt vairāk

Slinkā frikadeļu zupa

Foto: Shutterstock

Recepte īsteniem sliņķiem – ātrā frikadeļu zupa, kas neprasīs īpašu piepūli. Izvēlies tos dārzeņus un malto gaļu, kas pašam tīk, lai zupa sanāktu visgardākā, kāda ēsta.

Lasīt vairāk

Puķkāpostu un brokoļu zupa ar klimpiņām

Foto: Shutterstock

Burvīga dārzeņu zupiņa ar nelielu čili asumiņu un mīkstām, sviestainām klimpiņām ungāru gaumē. Zupa sasildīs un dos apmierinājumu ikvienam ēdājam.

Lasīt vairāk

Puravu, kartupeļu un zirņu krēmzupa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda, bieza un garšīga puravu un kartupeļu krēmzupa ar zirnīšiem. Maltīti paspilgtinās kraukšķīgā piedeva – mīklā apceptie puravi. Sasildīs vēsākajās dienās un kārtīgi pabaros izsalkušos.

Lasīt vairāk

Skābeņu - gaļas zupa ar grūbām

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama skābeņu - gaļas zupa ar grūbām. Īsta pavasara zupa, ar tik gardajām jaunajām skābenēm. Tiem, kas neēd gaļu, skābeņu zupu var vārīt dārzeņu buljonā.

Lasīt vairāk

Zupa minestrone ar cukīni un konservētām pupiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavasara vēsmas zupas šķīvī – gardā makaronu zupa minestrone. Plaukstošo gadalaiku šķīvī izgaršot palīdzēs ne vien redīsi un cukīni, bet arī fenhelis un nedaudz svaigu pētersīļu.

Lasīt vairāk

Ļoti ātri pagatavojama biešu zupa sliņķu gaumē

Foto: J.Roze

Šī tiešām ir ļoti ātri pagatavojama, bet tāpēc ne mazāk garda biešu zupa. Protams, ir daudz izdevīgāk pirkt svaigas bietes, bet to pagatavošana prasa samērā daudz laika, tādēļ reizēm nav grēks ļaut vaļu slinkumam un aiztaupīt sev produktu sagatavošanas darbus.

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu krēmzupa ar piparmētrām un bekonu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Zaļa jo zaļa zupa ātrām pusdienām – saldēti zaļie zirnīši novārīti mīksti, tiem pievienots buljona kubiņš, svaigas piparmētru lapiņas un pavisam nedaudz bekons. Iesakām baudīt kopā ar kādu šķēlīti grauzdētas maizes.

Lasīt vairāk

Cukīni un avokado krēmzupa ar kazas sieru

Esmu pārliecināta, ka neko tādu no cukīni nebūsiet gaidījuši! Ļoti krēmīga un maiga zupa ar patīkamu kazas siera garšu. Ja gribās vieglāku zupiņu, var gatavot arī bez avokado, joprojām būs garšīgi!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!