Foto: Shutterstock

Fakts, ka beidzot ir pietuvojusies nedēļas nogale, nozīmē tikai vienu – beidzot ir laiks nesteidzīgi gatavot un īstenot garšīgi nedēļas laikā noskatītās receptes, lai palutinātu sevi ar kādu porciju komforta ēdiena. Tā kā brīvdienas sola itin brāzmainas, noderēs tāds ēdiens, kas sasilda, pabaro un liek izjust gandarījumu par to, ka nav noslinkots virtuvē un pagatavots kas īpašs. Tāpēc izvēlējāmies 12 lasītāju iecienītas sacepumu receptes no "Tasty" klāsta, kas jo īpaši piestāvēs šai nedēļas nogalei.

Sacepums ir visai unikāla maltīte, ja tā padomā. Cepamtraukā var salikt visu, ko sirds kāro, un rezultātā tiks iegūta garšīga un sātīga maltīte. Tas var būt klasisks kartupeļu ripiņu sacepums, makaronu sacepums ar sieru, rudenīgo sakņu dārzeņu sacepums vai ķirbjveidīgo sacepums. Turklāt labākai garšai sastāvdaļas var pārliet ar saldā krējuma mērci, sulīgu, pašgatavotu tomātu mērci, vai vienkārši sakultu olu, kas saturēs sacepuma masu kopā.

Galvenais priekšnoteikums un svarīgākais padoms, kas jāievēro, gatavojot šo maltīti – nevajag baidīties kombinēt! Ja no tirgus vai laukiem pārvests prāvs ķirbis, ko utilizēt – arī tas noderēs sacepumam. Bet, ja ļoti gribas desiņas, sakapā tās un cepamtraukā iekšā – kopā ar ziedkāpostiem, sieru, kartupeļiem vai kādu citu sastāvdaļu!

Lai garšīgi!

Sātīgais pupiņu sacepums ar marinētiem pipariem un sieru

Dienās, kad gribas sasildīties ar kaut ko sulīgu, bet reizē apetīti remdinošu, šis dārzeņu sacepums ar siera un olu "cepurīti", būs īstajā vietā un laikā. Pat zvērināti gaļēdāji tikai pēc maltītes nobaudīšanas attapsies, ka labi paēsts pat bez gaļas klātbūtnes ēdienā.

Lasīt vairāk

Vienkāršais ķirbju un siera sacepums

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkāršs ķirbju un siera sacepums, kas būs gatavs pusstundā. Pasniedz to tāpat vai kopā ar svaigajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Saulainais dārzeņu sacepums ar kabaci un mocarellu

Foto: DELFI

Kraukšķīgas kabaču šķēlītes, kas cieši izkārtotas ar tomātiem – pamats gardam sacepumam. Papildini to ar kūstošo mocarellu vēl labākai garšai.

Lasīt vairāk

Vienkāršais kabaču un siera sacepums

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkāršs un gards sacepums, kam nevajadzēs daudz sastāvdaļu. Atliks vien sarīvēt kabačus, sajaukt ar sieru, rīvmaizi, garšvielām un olām.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un svaigā siera sacepums

Foto: Privātais arhīvs

Vienu vakaru piebrauca pilna māja, domāju ko gatavot vakariņās. Varētu pa vienkāršo, sacept kādas cepamdesiņas. Bet ko klāt? Kartupeļus. Kādus? Hmm... un te nāk talkā čujs, ņuhs un poņa. Cepšu sacepumu. Pagalam vienkāršu. Kartupeļi, sīpoli, piens, siers un viss?! Jā! Ideāla kombinācija, nav sarežģīti un visiem garšo.

Lasīt vairāk

Rīsu un maltās gaļas sacepums cepeškrāsnī

Foto: Shutterstock

Sātīgai pusdienu reizei - rīsu sacepums ar malto gaļu un siera un olu "cepuri".

Lasīt vairāk

Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem

Foto: Shutterstock

Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem - sātīgai un gardai ikdienas maltītei.

Lasīt vairāk

Puķkāpostu un siera sacepums

Vienkārši pagatavojams ēdiens, kas būs piemērots arī veģetāriešiem.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgais kartupeļu sacepums

Plānās cepto kartupeļu šķēlītes būs lieliska piedeva dažādiem gaļas vai zivju ēdieniem - tiem, kuriem patīk kreptīgākas maltītes. Tajā pašā laikā sacepums ir tik sātīgs, ka to var ēst arī kā pamatēdienu - ar skābo krējumu un svaigiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Desiņu un pupiņu sacepums

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkāršs un gards vakariņu ēdiens, kuru pēc darba var ātri sacept, ja tik dārzeņi tiks pietiekami smalki sagriezti.

Lasīt vairāk

Ziedkāpostu sacepums ar tomātiem un sieru

Foto: Vida Press

Maigas ziedkāpostu rozetes krēmīgā siera mērcē, kuru papildina rīvmaizes drumstalas un ķirštomātu spirdzinošais skābumiņš - lieliska maltīte visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar kabačiem, tomātiem un salami

Foto: Shutterstock

Ātrām un sātīgām vakariņām - makaronu sacepums ar kabačiem, tomātiem un salami.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!