Foto: Shutterstock

Sen zināma patiesība: gatavojot brokastis, grūtākais ir nevis pagatavot maltīti, bet izdomāt, ko gatavot. Tasty.lv piedāvā vairākas idejas no savas apjomīgās pavārgrāmatas. Idejas noderēs gan steidzīgajā ikdienā, gan laiskās brīvdienās, kad lēni un bez steigas varam izbaudīt ne tikai gardu maltīti, bet arī ģimenes kopā būšanas prieku un laimi.

Tomātu salāti ar zilā siera mērci

Tiem, kuriem garšo zilais siers un kas dievina tomātus, noteikti jāizmēģina šī izcilā un ārkārtīgi vienkāršā recepte!

Lasīt vairāk

Neparastie nūdeļu plācenīši

Foto: Shutterstock
"Dažkārt gardākie ēdieni ir tie, kas ir visvienkāršāk pagatavojami. Nūdeles ir demokrātisks ēdiens, kas garšo gan bērniem, gan pieaugušajiem, turklāt sniedz sāta izjūtu," stāsta jaunatvērtā Jūrmalas restorāna
Laivas
šefpavārs Jānis Eislers, piedāvājot vienkāršu recepti no senas pavārgrāmatas.

Lasīt vairāk

Pildītās meksikāņu 'pankūkas' - kesediljas

Ātra un vienkārša brokastu recepte, ko piedāvā
Rimi
veselīgas ēšanas kustības
Aikāgaršo
šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Cepts avokado ar olu

Sauksim lietas īstajos vārdos – olas ir un būs piemērotākā maltīte steidzīgajiem. Un kamēr vien mājās ir kāda ola, tikmēr badā neviens nav nomiris – arī visneprasmīgākais pavārs. Kad klasiskā omlete un vārītas olas apnikušas, var mazliet paspēlēt gardēžos un brokastīs pagatavot avokado – olu laiviņas.

Lasīt vairāk

Grilētas brokastu maizītes ar zemesriekstu sviestu

Zemesriekstu sviests ir viens no tiem kārumiem, kas vislabāk garšo, ja to papildina ar svaigiem augļiem. Piemēram, āboliem. Vai - kā šajā Aikāgaršo! šefpavāra Normunda Baranovska brokastu receptē - ar avenēm un meloni.

Lasīt vairāk

Burgeris ar olu un bekonu

Manuprāt, reti ir tie ēdieni, kurus nevar uzlabot, pievienojot bekonu un olas. Pareizi pagatavota ola kļūst par brīnumgardu, krēmīgu mērci, bet bekons.. Nu, jā, bekons ir bekons! Tiesa, es nenojautu, ka staigāju pa plānu ledu, mēģinot šo burgera recepti. Protams, mēs visi zinām, kā bekons spēj uzlabot burgera garšu, bet - atteikties no kečupa, tā vietā liekot olu? Vai tas būs labi? Man šķiet, jūs jau nojaušat atbildi!

Lasīt vairāk

Aveņu – biezpiena kokteilis

Foto: Shutterstock
Ātri pagatavojams, gards un veselīgs aveņu – biezpiena kokteilis brokastīm.

Lasīt vairāk

Melleņu, Gorgonzolas siera un rudzu grauzdiņu salāti

Foto: Shutterstock
Kā atzīst receptes autori portālā scandikitchen.typepad.com, šie ir ļoti ātri un vienkārši pagatavojami salāti. Turklāt svaigā, krēmīgā un neatkārtojamā garšu harmonija, ko rada siers un mellenes, visticamāk, liks šiem salātiem kļūt par tavu iecienītāko ēdienu. Izbaudi vēl pēdējās sezonas ogas mazliet netradicionālākā variācijā!

Lasīt vairāk

Kūpinātas vistas salāti ar nektarīniem un aveņu mērci

Foto: Vida Press
Atsvaidzinoši un sātīgi salāti vasarīgām brokastīm vai vakariņām. Kūpinātas vistas vietā droši vari izmantot arī cepeškrāsnī ceptu vistu - ja no iepriekšējās dienas vakariņām palicis pāri!

Lasīt vairāk

Diētiskā banānmaize ar sēkliņām un kakao

Foto: DELFI
Ja meklē ideju brīvdienu brokastīm un augļu traukā aizkavējušies pārgatavojušies banāni, tad no sirds iesakām izmēģināt šo banānu maizes recepti. Kādēļ diētiskā? Jo sviesta vietā tiek izmantots ābolu biezenis.

Lasīt vairāk

Gaisīgie olu 'mākoņi' jeb neparasta brokastu recepte

Vai zināt, cik vienkārši ir radīt Olu drāmu vai Olu ažiotāžu? Pagatavojiet šo supervienkāršo brokastu recepti! Pēc tam, kad biju ielikusi šī pavisam vienkāršā ēdiena foto savā
Instagram
un
Facebook
lapā, saņēmu neskaitāmus "Ak, kā tu TO izdarīji?" komentārus, kas mani vienlaicīgi gan uzjautrināja, gan pagodināja. Tā tiešām ir maģija - no vienas olas un kriksīša siera 15 minūtēs iegūt ko tik fantastiski skaistu!

Lasīt vairāk

Brokastu risoto ar bekonu

Brīvdienas klāt! Lai pietiktu spēka visiem nedēļas nogales priekiem, iesaku nobaudīt šo brokastu risoto - krēmīgus rīsus ar bekonu, bez čaumalas vārītu olu un artišokiem.

Lasīt vairāk

Biezpiena plācenīši ar citrona miziņu

Foto: Shutterstock
Biezpiena plācenīši - gardi tāpat, vēl gardāki ar krējumu, ievārījumu vai saldo mērcīti.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!