Foto: Shutterstock
Ir maltītes, kuras visgardākās ir uzreiz pēc pagatavošanas. Un ir tādas, kurās pats labumiņš slēpjas vien nākamajā dienā pēc pagatavošanas. Pārpalikumu ēdāji zinās, ka viskreftīgākā soļanka ir tad, kad tā pastāvējusies, bet vissulīgākais gaļas sautējums – kad visas garšvielas ievilkušās. Lūk, 14 receptes, kas būs cieņā to vidū, kuriem patīk ēst to pašu gardo maltīti arī divas dienas pēc kārtas!

Vislabākās nākamajā dienā ir tieši kreftīgās zupas – soļanka, skābu kāpostu zupa, sakņu zupa. Īstenie soļankas cienītāji pateiks, ka tai pat pieskarties nevar uzreiz pēc pagatavošanas, bet jāgaida nākamā diena, lai to baudītu. To pašu var attiecināt uz lazanju un citiem makaronu sacepumiem – nākamajā dienā tie būs kārtīgi ievilkušies ar pārējām sastāvdaļām un vēl jo garšīgāki.

Bet bez pamatēdieniem ir arī kūkas, kas vismitrākās un garšīgākās būs tad, ja nakti pastāvēs ledusskapī. Tas attiecināms gan uz kārtīgām biskvīta tortēm, gan pēdējā laikā tik populārajiem brūnīšiem. Tāpat arī ceptās siera kūkas ļoti labi garšo tikai tad, kad ir kārtīgi atdzisušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!