14 kārdinošas tunča salātu receptes – gan brīvdienu maltītei, gan līdzņemšanai

14 kārdinošas tunča salātu receptes – gan brīvdienu maltītei, gan līdzņemšanai
Foto: Shutterstock

Ko iesākt, ja brīvdienās vēlies palutināt sevi un mājiniekus ar gardu, bet neikdienišķu maltīti, kas turklāt būtu arī ātri uzmeistarojama? Mums ir lieliska ideja – pagatavo tunča salātus, izmantojot ārkārtīgi ērti lietojamo konservēto tunci. Šim gardajam produktam nebūs nepieciešama nekāda priekšapstrāde, turklāt sātīgais tuncis sader ar ļoti daudzām dažādām sastāvdaļām.

Ja piekop veselīgu dzīvesveidu, tad salātu pamatam izmanto rukolu, Ķīnas kāpostu, ledussalātu, spinātu lapiņas vai jebkādus citus tīkamus gatavos salātu maisījumus. Papildini tos ar dažādiem dārzeņiem, piemēram, papriku, tomātiem, burkāniem, blanšētiem brokoļiem, selerijas kātu u.c. Tad vienkārši pievieno konservētu tunci, kam noliets liekais šķidrums, un vieglu vinegreta mērci, kas gatavota, nelielu daudzumu eļļas sajaucot ar citrona vai laima sulu, sinepēm un kapātiem zaļumiem.

Kādu laiciņu iepriekš jau stāstījām, kā atšķiras tuncis savā sulā un eļļā, un kā šos produktus pareizāk izmantot. Rakstu atradīsi šeit.

Starp citu, salātu mērci visvienkāršāk būs sajaukt, liekot visas sastāvdaļas burciņā un sakratot tās. Ja vēlies, lai salāti ir sātīgāki, vari tiem pievienot konservētas vai iepriekš novārītas pupiņas, turku zirņus, pāris šķēlēs vārīta kartupeļa vai sauju iepriekš novārītu graudaugu, piemēram, kuskusu, bulguru, rīsus vai grūbas.

Tie, kas iecienījuši kreptīgākus un treknākus produktus, var kā tunča salātu bāzi izmantot vārītus makaronus, pievienojot tiem arī novārītas olas, sauju kaperu, olīvas, kādu marinētu gurķīti, rīvētu sieru un, protams, devīgu kārtu kvalitatīvas majonēzes vai, piemēram, tzatziki mērces, kas gatavota no bezpiedevu jogurta, sekojot šīs receptes norādījumiem.

Lai garšīgas brīvdienas!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka