Foto: Shutterstock
Ko iesākt, ja brīvdienās vēlies palutināt sevi un mājiniekus ar gardu, bet neikdienišķu maltīti, kas turklāt būtu arī ātri uzmeistarojama? Mums ir lieliska ideja – pagatavo tunča salātus, izmantojot ārkārtīgi ērti lietojamo konservēto tunci. Šim gardajam produktam nebūs nepieciešama nekāda priekšapstrāde, turklāt sātīgais tuncis sader ar ļoti daudzām dažādām sastāvdaļām.

Ja piekop veselīgu dzīvesveidu, tad salātu pamatam izmanto rukolu, Ķīnas kāpostu, ledussalātu, spinātu lapiņas vai jebkādus citus tīkamus gatavos salātu maisījumus. Papildini tos ar dažādiem dārzeņiem, piemēram, papriku, tomātiem, burkāniem, blanšētiem brokoļiem, selerijas kātu u.c. Tad vienkārši pievieno konservētu tunci, kam noliets liekais šķidrums, un vieglu vinegreta mērci, kas gatavota, nelielu daudzumu eļļas sajaucot ar citrona vai laima sulu, sinepēm un kapātiem zaļumiem.

Pirms kāda laika skaidrojām, kā atšķiras tuncis savā sulā un eļļā un kā šos produktus pareizāk izmantot. Rakstu atradīsi šeit.

Starp citu, salātu mērci visvienkāršāk būs sajaukt, liekot visas sastāvdaļas burciņā un sakratot tās. Ja vēlies, lai salāti ir sātīgāki, vari tiem pievienot konservētas vai iepriekš novārītas pupiņas, turku zirņus, pāris šķēlēs vārīta kartupeļa vai sauju iepriekš novārītu graudaugu, piemēram, kuskusu, bulguru, rīsus vai grūbas.

Tie, kas iecienījuši kreptīgākus un treknākus produktus, var kā tunča salātu bāzi izmantot vārītus makaronus, pievienojot tiem novārītas olas, sauju kaperu, olīvas, kādu marinētu gurķīti, rīvētu sieru un, protams, devīgu kārtu kvalitatīvas majonēzes vai, piemēram, tzatziki mērces, kas gatavota no bezpiedevu jogurta, sekojot šīs receptes norādījumiem.

Lai garšīgas brīvdienas!

Sātīgie tunča salāti brokastīm

Foto: Shutterstock

Šie salāti absolūti lieliski garšo arī paši par sevi, taču vēl gardāk tie sevi pierādīs, uzsmērēti uz kādas maizītes, iepildīti groziņos vai sendvičā.

Lasīt vairāk

Tunča salāti ar makaroniem un dārzeņiem

Foto: Privātais arhīvs

"Kā visiem labi zināms, slinkums ir vislabākais progresa virzītājs. Jautāsiet, kāds tunča salātiem sakars ar progresu? Mans vīrs neēda tunci (līdz šo salātu pagaršošanai!), bet pēc šīs receptes gatavoto ēdienu apēda divas papildporcijas un pieprasīja to pašu arī nākamajā dienā. Un tad arī nākamajās brīvdienās. Un tagad piesakos konkursam!" raksta Liene, kura piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Tunča salāti ar makaroniem un svaigiem dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Sātīgie tunča salāti ar makaroniem un svaigiem dārzeņiem būs ātrs risinājums launagam vai vakariņām - ja no iepriekšējās ēdienreizes pāri palikuši vārīti makaroni, salātus var pagatavot mazāk nekā 10 minūtēs!

Lasīt vairāk

Tunča salāti ar pupiņām

Foto: mosfood

Ja ledusskapī ir konservēts tuncis un pupiņas, vakariņas gatavas piecās minūtēs!

Lasīt vairāk

Kārtainie tunča salāti ar sieru

Foto: Shutterstock

Ja rasolu pagatavot nepietiek laika, lieliska alternatīva ir kārtainie tunča salāti.

Lasīt vairāk

Tunča salāti ar svaigu gurķi un jogurta–ķiploku mērci

Foto: Shutterstock

Gards un viegls tunča salātu kārtojums ar vārītām olām un svaigu gurķi, kas papildināts ar jogurta–ķiploku mērci.

Lasīt vairāk

Pikantie tunča salāti ar rīsiem, dārzeņiem un vārītu olu

Foto: mosfood

Ātri pagatavojami salāti ar konservētu tunci, dārzeņiem un rīsiem.

Lasīt vairāk

Zaļie salāti ar sarkanajām pupiņām, tunci un sezama sēklām

Foto: Publicitātes foto

Padariet krāsainu savu pusdienu šķīvi! Nav svarīgi, vai gatavojaties pusdienot mājās, vai steigšus uzkost darbā, krāsu bagātība šķīvī garantēs plašu noderīgo uzturvielu spektru, ko var uzņemt ar pārtiku. Receptē viskošāko krāsu pārstāvošās sarkanās pupiņas ne tikai apgādās jūs ar olbaltumvielām, bet tās ir arī antioksidantu un minerālvielu avots.

Lasīt vairāk

Salāti ar tunci un dārzeņiem Vidusjūras gaumē

Foto: Shutterstock

Sātīgais tuncis, kraukšķīga paprika, veselīgie lapu salāti un mazliet sīpola sīvumam – ideālo svaigo tunča salātu formula. Ar sastāvdaļu daudzumu varēsi no sirds variēt – ja negaršo paprika, aizstāj to ar svaigiem gurķiem, bet olīvu vietā vari pamēģināt izteiksmīgos kaperus.

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar tunci un olīvām

Foto: Shutterstock

Maltīte, kas būs lieliska kā pusdienās, tā vasarīgās vakariņās. Sprigano makaronu salāti ar olīveļļas un citronu sulas mērci, ko papildina melnās olīvas, ķirštomāti un svarīgākais – gardā tunča gabaliņi.

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar tunci

Makaronu salāti ar tunci ir ļoti ātri pagatavojami, turklāt ļoti garšīgi. Tuncis eļļā, aromātiski tomāti, ko papildina citas gardas lietas - ideālas vasaras vakariņas!

Lasīt vairāk

Zaļie salāti ar tunci un olām

Foto: PantherMedia/Scanpix

Gardi zaļie salāti ar tunci - slaveno "Nicoise" salātu variācija.

Lasīt vairāk

Gliemežvāku makaronu salāti ar tunci un dārzeņiem

Foto: Vida Press

Vienkārša, dekoratīva un svaigi garda ideja launagam vai vieglām vakariņām - gliemežvāku formas makaronu salāti ar tunci un dārzeņiem. Labi garšo gan vēl silti, gan arī atdzisuši.

Lasīt vairāk

Ātrie salāti ar tunci, zaļajām pupiņām un kartupeļiem

Foto: mosfood

Salāti ar tunci, vārītiem kartupeļiem un citiem dārzeņiem - ātrām vakariņām vai pusdienām. Gatavi 30 minūtēs!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!